Yalova Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Çanakkale Zaferi’nin 102.yıldönümünde ‘Osmanlı Basınında 1914-1915 Sergisi’ Kent Müzesi’nde ziyarete açıldı. Çanakkale, Kafkasya gibi 1.Dünya Savaşı’na ilişkin farklı coğrafyalara ait belgelerin yer aldığı sergi 7 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında başlatılan ‘Havadis, Yüz Yıl Önce’ adlı proje kapsamında 100 yıl öncesine ait gazete, dergi gibi arşivlerden yararlanılarak oluşturulan eserler, Kent Müzesi’nde düzenlenen sergide gün ışığına çıktı. Serginin açılışını Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Yalova Belediye Başkanvekili Adil Ürekli ve Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu birlikte gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Uçar, “Bu anlamlı günde bu sergiyi Yalova halkı ile buluşturanlara ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu sergi genç nesillere, bu vatanın kolay kazanılmadığını gösteren en özel belgelerle gençlerimize de tarihimizi anlatacak olması bakımından çok önemli bir çalışma… Özellikle gençlerimizin, öğrencilerimizin bu sergiyi gezmeleri tarihimizi belgelerle görmeleri açısından önem taşıyor” dedi.
Tarihe tanıklık eden eşsiz sergide,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında başlatılan “Havadis; Yüz Yıl Önce” adlı proje kapsamında 100 yıl öncesine ait gazete, dergi, kartpostal, harita vb. arşivlerden yararlanılarak oluşturulan eserler sergileniyor. Çalışmalarda Çanakkale Cephesi, Kafkas Cephesi (Sarıkamış Harekatı) ve Kanal Harekatına ilişkin belgeler, haritalar yer alıyor. Sergiyi hafta içi öğrenciler de öğretmenleri eşliğinde gezerek tarihi belgeler ışığında burada ders işleme olanağı bulacaklar.

Editör: TE Bilişim