Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Dedeoğlu, Osmangazi Köprüsü’nün vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığını söyledi. 
Dedeoğlu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında Yalova ilinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dedeoğlu, “Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun yapımı ve işletmesinden sorumluyuz. Projemiz toplam 22 yıl 4 ay yapım ve işletmeden oluşan bir projedir. Proje kapsamında bugüne kadar 53 km yolumuz köprü de dahil hizmete açılmıştır. Altınova ile Gemlik Kavşağı arasındaki 40 kmlik kesim 21 Nisan 2016 tarihinde ,Gebze ile Altınova arasındaki kesim ise 30 Haziran 2016 tarihinde trafiğe açılmıştır” dedi.
Köprüye ilgiye değinen Dedeoğlu, şöyle devam etti:
“Osmangazi Köprüsü bugün de halkımızın yoğun ilgisiyle ulaşım hizmet etmektedir. Kamulaştırmada toplam 2015 yılı için 1 milyar 781 bin TL harcama yapılmıştır. Bunun 524 milyon TL’si Yalova il sınırları içerisindedir.  Yapım çalışmalarında da 3 milyar 650 bin dolar yatırım gerçekleştirilmiştir. Bunun 1 milyar 653 milyar dolarlık kısmı Yalova il sınırları içerisinde gerçekleşmiştir.”
Editör: TE Bilişim