Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan ‘Profesyonel Turist Rehberlerinin Bakış Açılarıyla Çorum Kent Turizmi’ araştırma projesi kapsamında İstanbul Tarih, Kültür ve Turizm Rehberleri Derneği üyeleri Osmancık’a geldi. Osmancık Belediyesi'nin öncülüğünde tarihi mekanları gezen Turizm Rehberlerine ilçenin turizm potansiyeli olan değerleri tanıtıldı.

İstanbul Tarih Kültür ve Turizm Rehberleri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık’ın turizm potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu söyledi.

İlçede turizm alt yapısını geliştirmeye yönelik önemli çalışmalar yapıldığını belirten Gelgör, “İlçemiz kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi bir şehir. Kızılırmak’ın verdiği hayatla doğa harikası bir şehir manzarasına hakim. Ayrıca Osmancık Pirinci ile ün yapmış marka bir ilçeyiz. En önemli Kültür Varlıklarımız olan Koyunbaba Köprüsünün ve Osmancık Kalesinin restorasyonu tamamlanarak ziyarete açıldı.

Kızılırmak kenarını sosyal alanların yer aldığı bir cazibe merkezine dönüştürüyoruz. Koyunbaba ve Akşemsettin inanç turizmi açısından ilçemizin en büyük değerleri. Osmancık; kendine özgü kültürü, yemekleri, manevi şahsiyetleri, mimarisi ve kültür varlıklarıyla turizm potansiyeli yüksek bir kent.İlçemizin turizm alt yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalara öncelik veriyoruz” dedi.

Turizm Rehberlerinin ilçeyi yakından tanımalarının turizme yönelik çalışmalara büyük katkı vereceğine işaret eden Başkan Gelgör, Çorum Belediyesine, Hitit Üniversitesine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve İstanbul Tarih Kültür ve Turizm Rehberleri Derneğine teşekkür etti.