Nakliyeciler Rusya’ya ihracat artarken iki aydır taşımayı yabancıların yaptığını açıklıyor

Osman AROLAT
Osman AROLAT AROLAT'tan osman.arolat@dunya.com

İlk dokuz ayda Rusya’ya yapılan 26 bin seferin 13 bin 910’u Türk nakliyeciler tarafından yapılırken diğerleri yabancılarca gerçekleştirilmiş. Kasım ayından bu yana ise Türk tırlarının kotaları dolduğu için ihraç ürünlerin taşınması yabancı tırlara kalmış. UND yetkilileri ihracat artarken bu duruma çözüm bulunmasını istiyorlar.

İhracat her yönüyle düşünülmek durumundadır. Ve nerede engel söz konusuysa onu aşacak yollar bulunmalıdır. Rusya’ya uçak krizi sonrası başlayan ihracat engelleri son dönemde Erdoğan-Putin arasındaki sıklıkla bir araya gelmeler sonunda giderilirken, UND yöneticileri iki aydır bu kez sınırlı verilen taşıma kotaları nedeniyle, ihraç ürünlerimizin yabancılar tarafından taşınmak zorunda kalındığını belirtiyorlar.

Rusya’ya ihracat artarken karşılaşılan vize kısıtlamasında Rusya 9 bin adetlik yetersiz bir artışa izin vermiş. Bunun sonucunda Rusya’ya ihracat Kasım ayında yüzde 40 artış seviyesine ulaşırken, kota artışına yapılan ekte yetersiz kaldığı için ihraç ürünlerimizin taşıması UND yetkililerinin belirttiğine göre Türk nakliyeciler lehine yabancılar tarafından yapılmaya başlanmış.
Yıllara göre Türk tırlarının taşıma rakamlarıyla ilgili verilen bilgiler de bunu doğruluyor.

2016 yılında uçak krizi nedeniyle Türk tırlarının Rusya’ya sefer sayısı 300 adete kadar düştükten sonra, 2017’de 8 bin 704’e bu yılın ilk 9 ayında da 13 bin 910 adete yükselmiş. 10 aylık dönemde Rusya’ya 26 bin sefer yapılırken, bunun yarıya yakınını yüzde 46’sını yabancılar gerçekleştirmiş. Kasım ayında bize verilen 9 bin ek kontenjanlık ek taşıma hakkı da son bulunca, ihraç ürünlerimiz yabancı nakliyecilerin tırlarıyla taşınmaya başlanmış.

UND yöneticileri mevcut durumda Türk sürücülerin Rusya Federasyonu vizesi için önce Federal Göç Servisinden 25-30 günde davetiye temin etmeleri gerektiğini, vizenin alınması içinde 7 gün geçmesi gerektiğini söylüyorlar. Vizenin toplam maliyetinin 550 doları bulduğunu belirtiyorlar. Vize sorununun çözümü için devletten yardım bekliyorlar.

UND yetkililerinin verdiği rakamlar Rusya’ya ihracat sürekli artarken ve ticaretimizi artıracak projeler gündemdeyken, 2023’e kadar iki ülke liderinin 100 milyar dolarlık ticaret hacminden söz ettiği bir dönemde, taşımacılıkla ilgili kısıtların ortadan kaldırılması ve köklü çözüm için girişimde bulunulmasını öneriyorlar.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar