Hava Durumu

OSB girişinde kontrol yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerin, Koronavirüs’e karşın korunması için çalışma yaptıklarını söyledi. Şahin yapılan çalışmalar kapsamında gerekli olması halinde belediyeye ait araçların işçi servisi olarak kullanılacağını ve OSB girişinde işçilerin sağlık taramasından geçirileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2020 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2020 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
OSB girişinde kontrol yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerin, Koronavirüs’e karşın korunması için çalışma yaptıklarını söyledi.  Şahin yapılan çalışmalar kapsamında gerekli olması halinde belediyeye ait araçların işçi servisi olarak kullanılacağını ve OSB girişinde işçilerin sağlık taramasından geçirileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı video ile Gaziantep’te yaşayan işçilere seslendi. İşçilerin sağlığının korunması için çalışma başlatıldığını söyleyen Şahin, “Sanayisi ve İşçisi ile Yükselen Gaziantep anlayışıyla, işçilerimizin sağlığını önemsiyoruz. Sizler sağlık iseniz, sizler varsanız biz varız. Siz varsanız üreten Gaziantep ve OSB var. O nedene iş kardeşlerimiz benim başımın tacıdır” dedi.

İŞÇİ SERVİSLERİ DENETLENECEK

İşçi servislerinin yüzde 50 doluluk oranı ile hizmet vereceklerini duyuran Şahin, “ İşçi servislerinde yüzde 50 doluluk oranı ile çalışmaları ve sosyal mesafeye uyulmalıdır. Nasıl ki toplu taşıma araçlarımızda nasıl uyguluyorsak işçi servislerine de aynı kuralı uygulayacağız. Bu noktada gerekli denetimleri yapacağız.”

OSB GİRİŞİNDE İŞÇİLERİN ATEŞİ ÖLÇÜLECEK!

İşçi servislerinin yetmemesi durumunda belediye araçlarının işçi servisi olarak kullanılması konusunda talimat verdiğini duyuran Şahin, “İşçilerimizin rahat bir şekilde iş yerlerine ulaşmaları gerekiyor.  Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi’ne girişte her bir işçi kardeşimizin ateşini ölçeceğiz. Bu uygulamayı önemsiyoruz. Kendi sağlığınızı, aile sağlığınızı, çalışma arkadaşlarınızın sağlığı açısından koruyucu-önleyici tedbirler alıyoruz. Ateşinin yüksek olduğu tespit edilen işçilerimiz, hızlı şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanacak.  Bu noktada işçilerimize hijyen ürünleri vereceğiz.  GASMEK tarafından hazırlanan tıbbi maske ve eldivenleri işçilerimize vereceğiz. İşçi varsa biz varız, işçimiz mutluysa biz mutlu olacağız. İşçimizin sağlığı hepimiz için önemli” açıklamasında bulundu.

Y.ANKAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.