Aksal Yavuz

Aksal Yavuz

aksalyavuz@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beşiktaş, Trabzonspor maçları hep böyle; gol var, heyecan var, gerilim var, kısaca ne ararsanız var. Kimine sevinç, kimine üzüntü!
Eğri oturup doğru konuşalım:
Dün Trabzonspor’un örümcek adamı Uğurcan Çakır olmasaydı; Trabzonspor’un bu maçtan bir puanla ayrılması mümkün değildi. Kalesinde adeta devleşti, inanılmaz kurtarışlara imza attı genç kaleci.
Bir parantez de Sörloth’a açalım. Attığı ilk gol enfesti tamam da, takımı mağlup durumdayken ikinci golünde hem de son nefeste Beşiktaş filelerine yolladığı top, emin adımlara şampiyonluğa giden Trabzonspor’a adeta hayat verdi, moral verdi.
Gollerinde hep “sus“ işareti veren kral, “ ben bitti demeden bitmez” mesajını İstanbul’da da vermiş oldu. O gol Trabzonsporluları ne kadar mest etmişse, siyah-beyazlıları o derece üzdü.  
Beşiktaş sezonun en iyi futbolunu oynadı desek abartmış olmayız. Siyah-beyazlı oyuncuları sezonun en iyi futbolunu oynamaya/ mücadele etmeye iten sebebe gelince;
İnsan var olan gücünün ancak yüzde 75’ini kullanabilir. Geriye kalan yüzde 25’lik bölüm, otomatikman korunan rezerv olarak, hücrelerde şifrelenmiş, kodlanmış olarak muhafaza edilir. Bu güç; var olma, yok olma meselesi söz konusu olunca ortaya çıkar.
Dememiz o ki, dün siyah-beyazlı oyuncular bu psikolojiyle oynadılar, seyirci desteğini de hissederek…
Trabzonspor’un oyunu bu kadar geride kabul etmesine gerek yoktu aslında. Geriye çok yaslandılar. Baskı altında kaldıkları anda top daha fazla sahip olarak oynayabilseydiler; Beşiktaş bu derece etkili olamazdı, oynayamazdı. Ayrıca gecenin en iyilerinden Gökhan Gönül’ün kullandığı kanata önlem alınmalıydı!
Nwakaeme’nin eksikliği hissedilmedi değil. Hatta Obi Mikel’in de.
Nwakaeme, Trabzonspor’un en büyük hücum gücü, Obi Mikel, defans, orta saha pas bağlantılarının baş aktörü. İkisinin olmaması, Trabzonspor için büyük kayıptı vesselam…
Ekuban, oyuna daha erken alınmalıydı. Oyuna girdikten sonra önce oyunun seyrini, sonra da maçın kaderini değiştirdi, Uğurcan ve Sörloth gibi..
Bitirelim…
Beşiktaş, dün gece sezonun en iyi futbolun oynadı fakat keçiboynuzu tadındaki maçı galip bitirmelerine örümcek adam Uğurcan Çakır ve kuzeyin oğlu Sörloth müsaade etmedi.  

Haberin Devamı

Örümcek adam