Oruç Reis'e Havadan SİHA Kalkanı!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de NAVTEX açıkladığı bölgede hidrokarbon arama faaliyetlerini sürdüren Oruç Reis gemisine donanma gemileriyle beraber havadan da SİHA'lar eşlik ediyor. Yunanistan'da gerginliğin tırmanmasını yol açan arama bölgesinin hava egemenliğini de SİHA'lar sağlıyor.

11.08.2020-09:41 - (Son Güncelleme: 11.08.2020-09:55) Oruç Reis'e Havadan SİHA Kalkanı!

Bu sene envantere giren gemisavar füzemiz Atmaca sayesinde de Yunan tarafı denizde izin olmadan tekne bile kaldıramayacak.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi NAVTEX ilan edilen bölgede araştırma çalışmalarına başlamışken bölgenin havadan denetimi SİHA'lar ile yapılıyor.

SİHA'ların radar izleri bölgenin havadan denetlendiğini gösteriyor.

SİHA'lar bölgede uçuş yaparak gemiye havadan koruma kalkanı oluştururken Oruç Reis'in kablo döşemeye başladığı iddiaları da konuşuluyor.

YUNAN, ATMACA KORKUSUNDA HAKLI ÇIKTI

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, bu sene envantere giren gemisavar füzelerimiz Atmacaların Ege Bölgesi'nde belli noktalara konuşlandırılmasıyla Yunanistan denizde izinsiz tekne bile kaldıramayacaklar.

Atmaca'nın menzili tüm Ege'yi kapsarken Türkiye'nin bölgedeki en kritik üstünlük noktalarından biri oldu. Yunanistan'ın gemilerle asker taşıması 200 km uzaklıktan dahi Atmaca ile önlenebilecek.

ORUÇ REİS SİSMİK ARAŞTIRMA GEMİSİNE TÜRK DENİZ KUVVETLERİ REFAKAT EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Doğu Akdeniz'de çalışmaya başlayan MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisine Türk Deniz Kuvvetleri tarafından refakat ve koruma yapıldığını bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarında sismik araştırma çalışmasına başlayan MTA Oruç Reis araştırma gemisine Türk Deniz Kuvvetleri aracılığıyla refakat ve koruma sağlandığı bildirildi.

Açıklamada, 'Türk Silahlı Kuvvetleri, deniz yetki alanlarımızda uluslararası hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerimizi koruma azim ve kararlılığı çerçevesinde gerekli tüm tedbirleri almıştır.' denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal