Ortaokul öğrencilerine Ensar Vakfı kitabından sınav: İnce giyen kimseler hayvan gibi...

Ortaokul öğrencilerine Ensar Vakfı kitabından sınav yapıldı. Gerici vakfın kitabında iğrenç ifadeler yer aldığı görülüyor.

Haber Merkezi

Kayseri'de bulunan İzzet Öksüzkaya Ortaokulu'nda öğrencilere Ensar Vakfı'nın "Namaza Çağrı" kitabından sınav yapıldı.

Kitabın etkinliği ve sınav, okulun internet sitesinden duyurulurken, kitapta yer alan ifadeler tepki çekti.

Gerici vakfın kitabında yer alan kimi içerikler şöyle:

'BÜYÜKLERİN EMİRLERİNE İTAAT ETMEMEK FELAKETLER DOĞURUR'

"Allah’ın emirlerine muhalefetten korkmak tabiidir. Dünyada bile büyüklerin emirlerine muhalefet etmenin insanın başına ne felaketler doğurduğu herkesin malumudur. Hapishaneleri hiç görmüyor musun? Asılanları ne çabuk unuttun. İşte sen de Allah’tan kork da, onun hiçbir emrine muhalefet etmediğin gibi namazını vaktinde, usul ve erkânına uygun bir şekilde huşu içinde eda etmeye çalış ki, cezaya çarpılmayasın."

'NAYLON VE İNCE GİYENLER HAYVAN GİBİ YAŞAMA ARZUSUNDA OLAN KİMSELERDİR'

"Vücudun rengini gösterecek şekilde naylon veya ince bir kumaşı giyip dışarıda gezmek haramdır. Ahlakın bozulmasına vesile olduğu gibi, fitne ve fesada da vesiledir. Namus ve şeref mefhumuna sahip bir kimse, erkek olsun kadın olsun böyle bir elbiseyle gezemez. Ancak insanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir."

'BEBEKLERİN DAHİ NAMAZA KALDIRILMASI GEREKİR'

"Aile içinde namaza önem verilmeli. Tüm aile fertleri namaz konusunda harekete geçirilmeli. En küçüğünden en büyüğüne kadar namaz bilinci oluşturulmalı. Ailenin en küçükleri bile sabah namazına kaldırılmalı, küçük yaşta namaza alışmalı ki daha sonra zor gelmesin. Rahmetli Hocamızdan dinlemiştim Suud’da misafir oldukları bir aile beşikteki çocuklarını sabah namazına kaldırınca valide şaşırır. “Hayırdır beşikteki çocuktan sabah sabah ne istersin’’ deyince, evin hanımı “Çocuk şimdiden bu vakitte kalkmaya alışmalı". Ağaç yaş iken eğilir diye boşuna söylememiş büyüklerimiz. Bizim bu yaşlarda yanlış merhametimiz, daha sonra telafisi güç hastalıklara sebep oluyor."