Amasya İtimat

    ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ DÜNYANIN ÇEVRESİNİ ÖLÇTÜ

Taşova Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri dünyanın çevresini ölçme etkinliğini TED Hatay Koleji ile eş zamanlı olarak 20 Eylül Perşembe günü saat 12.28’de gerçekleştirdi.

Bu etkinlik 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından desteklenen “Yaşadığım Gezegeni Öğreniyorum VI” başlıklı proje kapsamında gerçekleştirildi.

Proje,  ülkemizin her köşesinden yaklaşık 72 ortaokul öğretmeni ile birlikte bu öğretmenlerin görev yaptığı okullarda yaklaşık 4300 öğrencinin katılımıyla büyük bir bilim şölenine dönüştü. Fen Bilimleri öğretmenimiz Funda YEŞİLYURT’un 30 Temmuz-03 Ağustos 2018 tarihleri arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesinde gerçekleştirilen “Astronomi Modelleriyle Öğretmen Eğitimi” başlıklı TÜBİTAK projesine katılmasıyla okulumuz da bu büyük bilim şölenine dahil olmuştur.

Eratosthenes’in Dünya’nın çevresini ölçme yönteminin kullanıldığı bu etkinlikte okulumuz güneyde Hatay ilinde bulunan TED Koleji ile eşleşmiş ve eş zamanlı gerçekleştirilen ölçümler sonucunda elde edilen veriler telefon bağlantısıyla paylaşılmış, verilerin değerlendirilmesiyle dünyanın çevresi hesaplanmıştır.

Okul müdürü Selim BALCI bu etkinlikteki temel amacın; öğrencilerimize fen bilimlerini sevdirerek Dünya’nın şekli ve boyutlarıyla ilgili kazanımlara ulaşmalarını sağlamak ve geleceğin Türkiye’sinin bilim insanı adayları olmaları için onları cesaretlendirmek olduğunu dile getirdi.

 

 

 

Yorum Ekle