|

Ortak katliam

Suriye’nin Rakka şehri, ABD-terörizm ortaklığının şov alanına dönüştü. ABD, DEAŞ’ı geri çekip tamamen Araplar’dan oluşan kenti PKK’ya teslim etti. Haziran’dan bu yana Rakka 4 bin 500 kez bombalandı. 35 cami, 6 hastane, 53 okul yerle bir edildi. Musul benzeri bir tiyatroyla şehir yok ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:10 - 21/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
ABD destekli PKK/PYD'li teröristler Rakka sokaklarında şov yaptı.
ABD destekli PKK/PYD'li teröristler Rakka sokaklarında şov yaptı.

ABD’nin 2017 yılı haziran ayının ilk günlerinde PKK ile birlikte başlattığı Rakka operasyonu, DEAŞ-PKK devir teslimiyle son buldu. 125 gün süren operasyon boyunca 4 bin 200 Rakkalı Müslüman, ABD-PKK ittifakınca öldürüldü. Kentteki evlerin en az yüzde 70’i tahrip olurken 35 cami, 6 hastane, 53 okul yerlebir edildi. ABD’nin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yalanına rağmen Rakka merkezinde bulunan En Naim Meydanı’na Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları asıldı. Skandalın sorulduğu ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, gayet pişkince, “PKK/PYD ile çalışıyoruz. Onları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon ise Pentagon’un bu sözlerini yumuşatmak zorunda kaldı. Yazılı açıklamasında Dillon, “Koalisyon, Rakka’daki kutlamaların ve Öcalan sembollerinin sergilendiğinin farkındadır. SDG (PKK/PYD) liderliği, bu sembolleri tasdik etmemiştir” dedi.

BU POZ İÇİN ÖLDÜRDÜLER

PKK’ya verdiği desteği türlü kılıflar altında gizlemeye çalışan ABD, teröristlerle birlikte büyük bir kıyıma imza attı. Rakka saldırısının başladığı haziran’dan ekim ayına dek kenti havadan 4 bin 500 kez bombalayan ABD uçakları, burayı günde ortalama 37 ton bombayla vurdu. Yeni Şafak’ın konuştuğu Rakkalı gazeteci Muhammed Emin Hamadi, daha önce Hafız Esed heykeli bulunan şehir merkezindeki En Naim Meydanı’na Abdullah Öcalan resimleri ve PKK paçavralarının asıldığını söyledi. Hamadi, “PKK’lıların ABD eliyle bu pozu vermesi için halkımızdan 4 bin 200 sivil katledildi” diye konuştu.


450 BİN KİŞİ NAZİ KAMPINDA

Haziran ayında 650 bin sivilin yaşadığı Rakka’dan 450 bin kişi göçtü. Ayn İsa, Kerame ve Tuveyhine kamplarına sığınan Rakkalılar, ilkel şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. Rakka Meclis Üyesi Abdullah Nuri, Rakka’dan kaçanların sığındığı 3 bölgeyi Nazi kamplarına benzetti. PKK’nın kontrol ettiği kamplarda sivillere zulüm ve işkence yapıldığını söyleyen Nuri, “Rakka’dan çıkmakla zulüm bitmiyor. Elektrik, su, ekmek, banyo ve tuvalet gibi hayati ihtiyaçların karşılanamadığı kamplardan PKK tarafından zorla götürülen sivillerin çoğundan bir daha haber alamıyoruz. Buralar adeta Nazi kampını andırıyor” ifadelerini kullandı. Nuri ayrıca PKK’nın şehir genelinde olağanüstü yağma başlattığını, teröristlerin ayakta kalan her eve girip bulabildiği her şeyi çaldığını ifade etti.

  • Cinayet tiyatrosu
  • Terör örgütü DEAŞ, 2014 yılı başında Halep, Dera, İdlib, Hama, Şam ve Deyrizor’da muhalif gruplara karşı başlattığı saldırı dalgasıyla ülkenin üçte birlik kısmına hakim oldu. Aynı yılın eylül ayında Cerablus’tan Ayn el-Arab’a saldıran DEAŞ, başta ABD olmak üzere Batılı ülkeleri harekete geçirdi. ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon güçleri, PKK’nın Suriye kolu PYD’ye hava kalkanı oluştururak PYD’nin hava gücü misyonu üstlendi. Aynı yılın aralık ayı sonunda ABD’nin hava desteği verdiği PKK, Ayn el-Arab’ı teslim aldı. Daha sonra Tel Abyad ve Süluk kasabaları ile devam eden talan ve işgal zinciri 3 yıl sürdü. DEAŞ bahanesiyle Suriye’nin doğu ve batısında 37 bin kilometrekareyi işgal eden PKK, Münbiç, Tabka, Res’ul Ayn ve Deyrizor’da Arap ve Türkmenlere ait 2 binden fazla yerleşim birimini talan etti.

#PKK
#ABD
#Rakka
#Terör
6 yıl önce