Ortak akıl üretiyoruz

Ortak akıl üretiyoruz
İBB, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisine karşı çalışmalarına devam ediyor. Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi İBB bünyesinde yapılan bütün toplantıların ev sahipliğini üstlendi. Merkez Koordinatörü Özlem Göçer, “Ortaya ortak akıl koyarak, Türkiye’de en çok kişinin yaşadığı kent olan İstanbul’a, özgün çözümler üretiyoruz” dedi

Covid-19 salgını nedeniyle tüm ülkeler, kendi devletlerinde yaşayan yurttaşlarının üzerinde salgının etkisini azalmak için planlar uyguluyor. Türkiye’de de etkilerini hissettiren koronavirüs pandemisine karşın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de çalışmalarını sürdürüyor. 16 milyonluk bir kent olan İstanbul’da, şehirde alınacak tüm önlem planları Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kurulan İBB Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi'nden koordine ediliyor. 

İstanbul'a özgün çözümler
Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nin İstanbul için öneminden bahseden Merkez Koordinatörü Özlem Göçer, merkezin kuruluş amacını, “Ortaya ortak akıl koyarak, Türkiye’de en çok kişinin yaşadığı kent olan İstanbul’a, özgün çözümler üretmek” diye tanımladı. Göçer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu merkezde, İBB yöneticileri ile koordinasyon halinde, İstanbul özelinde, sorunları birlikte değerlendirip, ardından öneriler hazırlayıp İBB hizmetleri çerçevesinde yapılabilecek olanları ivedilikle uygulamaya geçirmek üzere tavsiyelerde bulunuyoruz. Bu günlerde toplumun en çok ihtiyacı olan güven ve toplumsal dayanışma duygusu açısından bu merkezi oldukça değerli buluyoruz.”

Veriler burada toplanıyor
Merkezde, İBB’nin tüm şirket ve birimlerinin COVID-19 salgını çerçevesinde derlediği veriler, bu merkezde tek elde toplanıyor. Toplanan veriler işlenerek üst yönetime raporlanıyor. Süreç içerisinde alınacak kararlarda bu raporlama önemli bir yere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Veriler içerisinde, toplu taşıma araçları ve istasyonların dezenfektasyon çalışmaları, park, bahçe ve meydanlardaki dezenfeksiyon çalışmaları ile trafikteki verilerden zabıta denetimleri gibi birçok başlık bulunuyor. Yine birimlerin koronavirüsle mücadelesi sırasında ihtiyaç duyulan dezenfeksiyon ve kişisel koruyucu ekipmanların sağlanması, kamuya ait kapalı alanların Mobil Hijyen Filosu ekiplerince dezenfeksiyonu, sokağa çıkma kısıtlamalarında görev yapacak ekiplerin organizasyonu, telefonla psikolojik danışmanlık hizmetlerinin takibi, yurttaşlara yönelik koronavirüs farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları koordinasyon merkezinin takip ettiği başlıklar arasında yer alıyor.

BİLİM KURULU RAPORLARI BURADAN SUNULUYOR
İBB tarafından, tüm sürecin daha iyi yönetilmesi için kendi oluşturulan Bilim Kurulu da İBB Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nden çalışmalarını yürütüyor. Kurul, bu merkezde toplanan verileri de değerlendirilerek bilimsel kararlar veriyor. Yirmi iki kişiden oluşan Bilim Kurulu, 25 Mart’tan itibaren toplantılarını Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştiriyor. Bilim Kurulu’nda tartışılan tüm konular daha sonrasında raporlanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sunuluyor. İBB’nin koronavirüs çalışmaları kapsamında, ana görevleri üstlenen birimlerinden birer temsilci de Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’nde oluşturulan yürütme kurulunda görev alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.