Ofansta Etkinlik Yoktu

Trabzonspor’un efsane isimlerinden Necmi Perekli, Fotomaç’taki köşesinde şunlara değindi; “Ünal Karaman yaptığı tüm değişiklik aramasına rağmen forvet ve ofans adına hiçbir etkinlik sağlayamadı. Trabzonspor için en büyük zaaf da bu oldu. Tüm şişirmelere rağmen İngiltere'den ithal Sturridge de bu forvete ilaç olamadı. 

Oyun Zayfı Kaldı

Savunma futbolundan, hücum futboluna geçişte ağır ve zaman kaybedici tarzda ortaya konulan oyun, gol yollarında ağır kalınması, rakibin savunmada toparlanmasına sebep oldu. Dünkü müsabakada en büyük noksanlık; bordo-mavililer maçı kazanacak işaretleri, oyun zayıflığı sebebi ile gösteremedi.
Sörloth için iki kelime söylemek gerekirse; bunca gol kaçırma nedendir diye merak ediyorum.
Fakat pozisyon arayıp ve bulması gelecek için olumlu sinyaller olarak gösterilebilir. Nwakaeme'nin bu kadar pasif kalması da dikkatten kaçmayan noktadır.”

Üçlü Bir Orta Saha Kurgusu

Bordo-Mavililerin bir başka efsane ismi İskender Günen ise Sabah’taki köşesinde müsabakayı şöyle değerlendirdi; “Bu maçta Trabzonspor ilk kez üçlü bir orta alanla sahaya çıktı. Obi Mikel-Sosa-Abdulkadir Parmak... Ama bu sistemi oynayabilecek yeterlilikte bir oyuncu kadrosuna ne yazık ki sahip değil. Örneğin Mikel'in şu anki görüntüsü takıma yarardan çok zarar veriyor. Temposu düşük, rakipten kazandığı top yok.

Sörloth’un Kaçırdıkları…

Kendisinden çok şey beklenen oyuncularda da düşüş olduğu gerçeğini kabul etmek gerekir. Örneğin Sörloth penaltı golünden başka hiç yoktu. En büyük eksikliklerden biri de öndeki oyuncularla savunmadaki oyuncular arasındaki 60 metreye ulaşan görüntü. 2-1'den sonra öne oyuncu almak yerine orta alana mücadele gücü yüksek oyuncuyu koymak daha doğru tercih olurdu. Bunun sonucunda G.Birliği beraberliği yakalayacak golü de buldu.”

Planlar Alt Üst Oldu

Trabzonspor’un ‘Bombacı’ lakaplı efsane isimlerinden Hami Mandıralı, Takvim’de müsabakayı şöyle yorumladı; “Milli maç arasının Trabzonspor açısından çok faydalı geçmesi düşünülüyordu. Çünkü Onazi, Mikel ve Sturridge gibi maç eksiği olan isimler hazır duruma gelecekti. Ancak Abdülkadir, Yusuf ve Ekuban'ın sakatlıkları planları alt üst etti. Trabzon, Gençlerbirliği önüne böyle olumsuz bir ortamda hazırlandı. Bordo- Mavililer maça tutuk başladı. Ancak mükemmel bir bek organizasyonu sonrası Pereira'nın asistinde Novak golü attı.

Basit Hatalar

Devre sonu Sosa'nın riskli yerde top kaybı G.Birliği'ne 1-1'i getirdi. İkinci yarıda Nwakaeme için "Bugün etkisiz" diye düşünürken tam gerektiği anda sahne alıp penaltı yaptırdı. Onun iyi oynaması takım için çok önemli. Dün 70'ten sonra fiziki olarak Trabzon'da büyük bir düşüş yaşandı. Üst üste kale önü tehlikeleri sonrası G.Birliği'nin golü ve 2-2'lik skor geldi. Trabzonspor böylece şampiyonluk yarışında çok kritik iki puanı basit hatalarla verdi.”

Sosa-Mikel İkilisi

Milliyetyazarı Cemal Ersen ise şunlara değindi; “Trabzonspor’un yumuşak karnı orta sahası. Bu bölgede Sosa ve Obi Mikel’i yan yana oynatmak fikri, görüldü ki hata. Mikel adam kovalamayan, savunması olmayan bir oyuncu. Üstelik kontenjan senatörü gibi dolaşıyor sahada! Gününde olmayan Abdülkadir Parmak’ı da ekleyin, Gençlerbirliği bu bölgede cirit atmaya başladı. Yenersin, yenilirsin.

Takıntılardan Vazgeçilmeli

Ama sezon başından bu yana Trabzonspor’u yere göğe sığdıramayanların aksine, özellikle son dönemlerde bu takımın iyi oynamadığını, ciddi bir düşüş yaşadığını savunuyorum. Kadro geniş gibi görünse de, yetersiz. Dost acı söyler… Hafta içinde Avrupa Ligi’nde Getafe sınavı var. Şakaya gelmez. Bu görüntüsüyle Trabzonspor’dan umutlu olmak için Ünal hocanın bazı takıntılarından vazgeçmesi ve sahada her şeyini verecek bir oyuncu topluluğunu tercih etmesi şart.”

Tek Sorun Derinlik Değil

Hürriyet yazarı Uğur Meleke ise köşesinde müsabakayı şöyle değerlendirdi; “Ağustos'un başında Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde büyük hedeflere gitmek için hazırlanan Trabzonspor takımının en yetenekli 5 oyuncusundan üçü sahada yoklar: Yusuf artık Fransa’da. Abdülkadir Ömür iyileşmek için 2020’yi, Ekuban da Kasım’ı bekliyor. Trabzon kadrosunun zaten bir derinlik sorunu vardı. Ama 14-15 iyi futbolcusuyla “acaba o sene, bu sene mi” diye düşündürtüyordu zaman zaman. Şimdiyse tek sorun derinlik değil.

Sturridge Monte Edilmeli

Artık bir kalite zafiyeti de söz konusu. Oyun, Sosa ve Nwakaeme’nin ekstralarına bağımlıydı dün akşam. Dünkü skoru bir kenara bırakın, uzun zaman sonra oyun üstünlüğü konusunda da ilk kez bu denli sıkıntı çekti Bordo-Mavililer. Bence Ünal Karaman, Sturridge’in 11’e montajını hızlandırabilir. Ayrıca Perşembe Madrid’de veya Pazartesi Sivas’ta, Abdülkadir Parmak’ı daha önde (belki sağ açıkta) kullanma seçeneği üzerinde de durabilir.
Editör: TE Bilisim