Örnek girişim

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Diyarbakırlı çocuklar, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente sığınan Suriyeli çocuklara oyuncak armağan etti.

Örnek girişim

Diyarbakırlı çocuklar, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Suriyeli akranlarına oyuncak dağıttı.

                                                            Kayapınar Müftülüğünce Bağlar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen, "Suriyeli çocuklarla oyuncağımızı paylaşıyoruz" etkinliği Suriyeli bir kız çocuğunun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Hançer-i Güzel Camisi kız ilahi korosu, 4-6 yaş arası çocuklardan oluşan ilahi grubu ve Suriye okulu ilahi korosunun seslendirdiği ilahilerin ardından Suriye okulu tiyatro grubunca sığınmacıların yaşadığı sorunları anlatan bir oyun sahnelendi.

Etkinlikte müftülük tarafından daha önce organize edilen etkinlikten elde edilen gelirle hem Suriyeli ailelere nakdi yardım yapıldı hem de alınan oyuncaklar Diyarbakırlı çocuklarca Suriyeli çocuklara armağan edildi.

ANLAMLI DAYANIŞMA

İl Müftü Vekili Abdurrahim Aytaç, etkinlikte yaptığı konuşmada, çocukları bir dakika dahi olsa mutlu edebilmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Ülkelerinde huzur içerisinde yaşıyorken vatanlarından edilen Suriyelilere destek sunulması gerektiğine işaret eden Aytaç, şöyle konuştu: "Gördüğümüz manzara karşısında bundan sonra çocukları daha çok öncelememiz gerektiğini anlıyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz canlarını kurtarmak için buralara kadar geldiler. Eğer onları muhacir olarak görüyorsak bizim de onlara ensar olmamız gerekiyor." Etkinlik gül suyu ikramının ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz