Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Örnek davranış

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ARACI ZARAR GÖREN VATANDAŞ, OTOPARK GÖREVLİSİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU. UZLAŞMAK İÇİN İSE LÖSEV’E BAĞIŞ YAPMASINI İSTEDİ

 

Örnek davranış

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada ilginç olduğu kadar örnek bir karara imza atıldı. Uzlaştırma hükümlerine tabi bir suçta mağdur taraf şüpheliyle uzlaşmak için Lösemili Çocuklara Sağlık ve Eğitim Vakfı’na(LÖSEV) bağış yapmasını istedi.

 

UZLAŞTIRMACI GÖREVLENDİRİLDİ

Geçtiğimiz Ağustos ayında aracını bir otoparka bırakan mağdur A.Y.T’nin aracında hasar meydana geldiğini tespit etti. Bunun üzerine A.Y.T’nin şikayetçi olması üzerine otopark görevlisi olan M.T.H. hakkında soruşturma açıldı. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada suçun uzlaşmaya tabi olması nedeniyle Uzlaştırma Bürosuna gönderilerek taraflar arasında uzlaşma sağlanması için uzlaştırmacı görevlendirildi. Taraflar arasındaki uzlaşma prosedürü işletilirken mağdur A.Y.T. ilginç olduğu kadar örnek olacak bir talepte bulundu.

 

BAĞIŞ YAPILMASINI İSTEDİ

Edinilen bilgiye göre mağdur A.Y.T. aracına zarar veren şüpheli M.T.H. ile uzlaşmak için kendi için bir talepte bulunmak yerine şüphelinin LÖSEV’e bağış yapmasını istedi. Talebin şüpheliye iletilmesi üzerine şüphelinin LÖSEV’e bağış yaptığı ve soruşturmanın bu şekilde tamamlanarak takipsizlik kararı verildiği öğrenildi. Mağdur A.Y.T’nin aracında meydana gelen zarar nedeniyle yürütülen bir soruşturmada şahsi bir talep yerine taktir edilen çalışmalara imza atan LÖSEV’e bağış yapılmasını istemesi örnek bir davranış olarak değerlendirildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x