Toplantıda konuşan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, bölge müdürlüğüne bağlı üç şehirden birisi olan Yalova’nın Osmanlının son başkenti olan İstanbul’un bir parçası olan olduğunu belirterek, “Dolayısıyla bu şehirde yapacağımız çalışmalar, her alanda olduğu gibi kadastroda da önemlidir” dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun konuşmasında; “Şehirlerin kimliği vardır. Bu kimlik o şehirlerde yapılacak olan çalışmaları da çok yakından ilgilendirir. Bölge Müdürlüğümüzde 3 şehir vardır, Bursa, Bilecik, Yalova. Biz Bursa kimliğini 4 T, 2 S, 1 O ile formüle ediyoruz. Bursa tarih, tarım, turizm ve termal şehridir. 2 S de ise  Bursa sanayi ve su şehridir. Bursa son olarak orman şehridir, “Yeşil Bursa” diye bilinir, yüzde 45 orman alanımız vardır. Yine bölgemize bağlı Bilecik, kuruluşun, kurtuluşun ve dirilişin şehridir. Bilecik için şöyle bir tanımla vardır. Derler’ ki “taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipektir”. Yalova zaten Osmanlının son başkenti olan İstanbul un bir parçası güzel bir şehirdir. Dolayısıyla bu üç şehirde yapacağımız çalışmalar, her alanda olduğu gibi kadastroda da önemlidir. Hani bir söz vardır “gidemediğin yer senin değildir” diye. Biz de bizim mesleğe   “kadastrosunu yapamadığımız yer bizim değildir” şeklinde çevirebiliriz. Burada arazi hakikaten  çok kıymetli, çok önemli.  Şimdiye kadar ormanlarımızın yüzde 90 kadastrosunu yapabildik ancak kadastrosunu yaptığımız alanların yüzde 59 tescilini yaptırabildik. Bu toplantının mesleğimiz için bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

​ Toplantıya Orman Genel Müdür Yardımcısı M. Zeki Temur, Kadastro ve Mülkiyet Daire Başkanı Naci Yaman, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bursa, Kütahya Bölge Müdür Yardımcıları, Bursa, Balıkesir, Kütahya Kadastro Şube Müdürleri, Bursa İşletme Müdürleri, Kadastro Komisyon Başmühendisleri, Kadastro komisyon üyeleri katıldı. Açılış konuşmasında Genel Müdür Yardımcısı M. Zeki Temur “Çalıştığınız arazinin tapusu yoksa orada yaptığınız çalışmanın hiçbir kıymeti yoktur” diyerek kadastro çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Editör: TE Bilişim