reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 62.806,01 -2.447

"Orman İçin Sağlık" Projesine İmzalar Atıldı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
"Orman İçin Sağlık" Projesine İmzalar Atıldı
reklam

"Orman İçin Sağlık" Projesine İmzalar Atıldı

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü’nün başarılı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Kırklareli Orman İşletme İşletme Müdürlüğü ve Bulgaristan Orman Bölge Müdürlüğü arasında Avrupa Birliği tarafından desteklenen uluslararası proje imzalandı.

Proje ortağı iki ülke "Orman için sağlık" adlı proje kapsamında yapay olarak oluşturulan ibrelilerde kabuk böceği populasyonunun dinamiklerini izlemek için gözetleme ağı kurarak bu böcek türleri ile etkin bir şekilde mücadele etmenin yolları araştıracak.

Yapılan araştırma sonuçlarına göre kabuk böceklerinin populasyonunu azaltarak ormanların sağlıklı bir yapıya ulaşması hedefleniyor.
Bulgaristan'ın Karadeniz kıyı şeridinin güneyinde yer alan ve Türkiye sınırında Kırklareli ile komşu olan Burgaz ilinde gerçekleşen, Bulgaristan Orman Bölge Müdürlüğü'nün ev sahipliği yaptığı toplantıya Kırklareli Orman İşletme Müdürü Önder TERZİ ve İşletme Müdürlüğü Yönetim Kadrosu katıldı. Yapılan toplantıda, iki ülke arasında yapılan iş birliği sayesinde ülkeler arası iletişimin artarak projenin uluslararası anlamda faydalı olması temenni edildi.
Projenin hayırlı olmasını dileyen Kırklareli Orman İşletme Müdürü Önder TERZİ, "Orman için sağlık" projesine imzaları attık. İki ülke içinde hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Proje hakkında da bilgilendirme yapan TERZİ: “Proje ortağı iki ülke "Orman için sağlık" adlı proje kapsamında yapay olarak oluşturulan ibrelilerde kabuk böceği populasyonunun dinamiklerini izlemek için gözetleme ağı kurarak bu böcek türleri ile etkin bir şekilde mücadele etmenin yollarını araştıracaktır. Yapılan araştırma sonuçlarına göre kabuk böceklerinin populasyonunu azaltarak ormanların sağlıklı bir yapıya ulaşması hedeflenmektedir” dedi.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent