Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Hekimoğlu’nda Orhan Hoca (Okan Yalabık) hastaneye yeni gelen hemşireyle ilgileniyor. Hastaneyi tanıtıyor güya... Hekimoğlu’nun gözünden kaçmıyor. Hemşirelerin oryantasyon eğitimine gönderme yapıyor; ‘Orhantasyon’.

Babası bilinmeyen çocuklar dizisi

‘Akrep’ dizisinde şöyle bir liste çıkıyor; Ayşem (Annesi bırakmış, babası da kim bilinmiyor), Merve (Babası kim bilinmiyor), Ferda (Annesi bırakmış, babası şu an bilinmiyor). Duru hamile Aras’tan. Aras ile ilişki bitmiş. “Ben bu çocuğu üstlendim” diyen Hakan (Feyyaz Gümüş) ile evlendi. Çocuk ‘babası bilinmiyor’ listesine girdi. Dizinin iskeleti, ‘babası bilinmeyenlerden’ kurulu...

Haberin Devamı

Hoca parmağı bastı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, Ülke TV’de önemli bir konuya parmağını bastı: “Belgesellere bakın (iklim değişikliği vs. ile ilgili) yalnızca oşinograflar konuşur. Bizim Türkiye’de siyasalcılar da konuşuyor, tıpçılar da konuşuyor, herkes konuşabiliyor.” Kanal çok! Bir o kadar, konuşmaya meraklı...

Tekrar üzeri maç; gol kaçtı

Alanyaspor-Göztepe maçında, Alanya’nın kornerden attığı golü, top fileye girerken gördük. Çünkü bir önceki pozisyonun tekrarını veriyorlardı. Her pozisyon ortalama üç tekrar ile ekrana geliyor. Tekrar arası maç izliyoruz.

‘Komünistim’ demek sorun değil!

Yargı için reform paketi konuşuluyordu TRT Haber’de. Prof. Dr. Nuray Ekşi, hukuk fakülteleri’nde ‘liyakat’ın önemine vurgu yaptı konuşmasında. Siyasi görüş farklılığının bu kaliteyi etkilememesi gerektiğini belirtti. “Bakın ben lisedeyken, üniversitedeyken, ‘Komünistim’ diye ortaya atlasam, hakkımda ağır ceza davası açılırdı. Bugün kalkıp biri bunu söylese, başına bir şey gelmiyor” dedi.
Zaten ‘komünizm de tehlike’ olmaktan çıktı! Ama nedense hocam kızınca hâlâ “Bunlar komünist!” diyorlar. Sanırım eskilerden kalma alışkanlık!