SON DAKİKA



Haber > Trabzonspor > Orhan Kaynak: "Ünal Karaman görevde olsaydı Trabzonspor şampiyon olurdu"

Orhan Kaynak: "Ünal Karaman görevde olsaydı Trabzonspor şampiyon olurdu"

09 Temmuz 2020 Perşembe - 16:26




Trabzonspor'un eski futbolcularından Orhan Kaynak, Süper Lig'de şampiyonluk yarışını değerlendirdi. Kaynak, Trabzonspor'un şampiyonluk şansı için ne düşünüyor? Ünal Karaman görevde olsa Trabzonspor şampiyon olur muydu? Kaynak'tan dikkat çeken tespitler...





Futbolculuk döneminde Trabzonspor ve Beşiktaş gibi büyük camialarda forma giyen ve günümüzde teknik direktörlük yaparak futbola hizmet eden Orhan Kaynak, şampiyonluk yarışı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hangi takım şampiyon olur? Trabzonspor’un eksileri neler? Hüseyin Çimşir’in performansı hakkında ne diyor? Orhan Kaynak, tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Orhan Kaynak’ın açıklamalar şu şekilde:

Orhan Kaynak: "Trabzonspor'un takım savunmasında problemler var"

-Şampiyonluk yarışı veren ve iyi sonuçlar alan Trabzonspor neden düşüşe geçti?

Son 10 maçına bakılınca Trabzonspor çok fazla berabere kaldı. Galipken skoru koruyamadı. Trabzonspor’un takım savunmasında problemler var. Önde oynayan oyuncuların üçüncü bölgede yeterince savunma yapmadığını düşünüyorum. Birinci bölgeye takım çekiliyor. Öyle olunca da gol yemek kaçınılmaz oluyor. Her maçta skoru korumaya gittiler ve goller yediler. Trabzonspor’un öne geçip de koruyamadığı maçlar çok. 24 puan böyle gitmiş.

"Trabzonspor'un yumuşak karnı yedek kulübesi"

-Trabzonspor’un eksileri neler sizce?

Oyuncu değişiklikleri Trabzonspor’u hep zayıflattı. Çok fazla genç oyuncular var. Başakşehir’in, Beşiktaş’ın yedek kulübesine bakın. Trabzonspor’da durum belli. 12-13 futbolcuyla oynuyor Trabzonspor. Yedek kulübesi Trabzonspor’un güçlü değil. Trabzonspor’un yumuşak karnı bence yedek kulübesidir.

"Başakşehir şampiyonluk için daha avantajlı"

- Başakşehir mi, Trabzonspor mu şampiyon olur? Fikriniz nedir?

Başakşehir şampiyonluk yarışında çok büyük avantaja sahip. Pandemi arası sonrasında da futbollarında değişim yok. Fiziksel ve zihinsel olarak hazırlar. Kendinden emin oynuyorlar. 70.dakikaya kadar sabırlı oynuyorlar ve goller buluyorlar. Bazı hocalar takım için sistem kurar, bazı kulüpler de hoca yetiştirir. Başakşehir’in elindeki yedek oyuncular katkı yapıyor. Başakşehir’in geniş kadrosu büyük avantaj.

"Ünal Karaman olsaydı Trabzonspor şampiyon olurdu"


-Hüseyin Çimşir de eleştirilmeye başlandı. Ünal Karaman takımın başında olsa Trabzonspor şampiyon olur muydu?

Ünal Karaman takımın başında olsaydı Trabzonspor şampiyon olurdu. Trabzonspor’un şu anda sadece kazanması yetmiyor. Başakşehir’in 2 maçta da kaybetmesi gerek. Ünal Hoca çok başarılı bir dönem geçirdi. Trabzonspor, elindeki oyuncuları daha iyi kullanabilmeliydi. Hüseyin Hoca çok stoperle oynamaya başladı. Kurguyu bir türlü yerleştiremedi. Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor.

"Trabzonspor bu saatten sonra toparlayamaz"

-Kalan haftalarda nasıl bir Trabzonspor izleriz?

Antalyaspor eksiklerle geldi. Ama müthiş mücadele ettiler. Trabzonspor, Ankaragücü maçından iyi oynadı ama kazanamadı. Trabzonspor her maçta gol yiyor. Denizlispor maçını kazanır mı bilemem. Motivasyon olarak düşmüş olabilirler. Denizlispor’un Trabzonspor’dan daha fazla puana ihtiyaçları var. Trabzonspor bu saatten sonra toparlayamaz. Alttan gelen takımlar da var. Bunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap