ORDUEVİ İÇİN TAM ZAMANI

ORDUEVİ İÇİN TAM ZAMANI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz hain darbesinin ardından hem hükümette hem de Milli Savunma Bakanlığı’nda şehir içinde kalan orduevlerinin şehir dışına taşınması gibi bir konsensüs oluşmuştu. 15 Temmuzun o sıcak gündeminden sonra dile getirilen bu görüş, ülkemizn herhangi bir şehrinde ete kemiğe bürünüp hayata geçirildi mi bilemeyiz ama Elazığ için tam zamanı diyoruz.

Neden tam zamanı; çünkü yaşananan  depremin ardından mevcut orduevinin etrafını çevreleyen tüm binaların yeniden yapılması planlandı.

Birçoğunu depremin yıktığı yine birçoğunun da ağır hasarlarından dolayı devletimizin yıktığı bu binaların kentsel  dönüşüm  kapsamında yeniden inşa edilmesiyle birlikte o bölgede önemli bir yeşil alan ve park ihtiyacı olacaktır.

Geçmiş dönemde merhum belediye başkanımız Hamza Yanılmaz tarafından yapılan kavşak ve yol genişletme çalışmaları çerçevesinde zaten önemli bir bölümü halkın hizmetine sunulan ve şehrin açılımına büyük katkı sağlayan Orduevinin kalan kısmının da Kültür Park gibi projelendirilip bölge insanının hizmetine sunulmasının artık zamanı geldi diye düşünüyoruz.

Bunu en çok da o bölgede hiç olmayan ve eksikliği üst seviyede hissedilen çocuk parkları, yürüyüş alanları, oturma gurupları, süs havuzları ile bölgeye yeni bir cazibe kazandıracak nezih bir mekân oluşması için istiyoruz.

Tüm siyasilerimizin ve belediye başkanımızın gündeminde de bu var. Kaldı ki Başkan Şerifoğulları’nın seçim beyannamesinde de yer alan  orduevinin yeşil alana çevrilmesi halkımızın da büyük beklentisi.

Bu konunun Cumhurbaşkanı seviyesinde çözüleceğine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu günlerde Elazığ’dan giden her bir talebe sıcak bakacağına ve vefa göstereceğine inanıyoruz.

İstasyon caddesindeki karayollarına ait arazi, Mehmet Akif Ersoy Lisesinin yeri ile eski SGK binasının şehre kazandırılması gibi bir müjdeyi de bu günlerde bekliyoruz.

İnanın bu olursa ve bu başarılırsa yaralarımızın önemli bir bölümü sarılmış olacak ve halkımız minnet duyacaktır.