Karadeniz Bölgesi'nde denize sıfır birkaç kentten biri olan Ordu'da, şehrin tek doğal yarımadası üzerine yapılan çok katlı inşaatların yıkımına başlandı. Altınordu ilçesine bağlı Kirazlimanı Mahallesi'ndeki inşaatların yıkımıyla birlikte Ordu'nun tek doğal yarımadası da, artık halkın oldu.  

Yapımına başlandığı ilk günden itibaren toplumda büyük rahatsızlığa sebep olan 'Belde Evler' inşaatıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler sabah erken saatlerde bir araya geldi. Yapılan görüşmelerin ardından Ordu İdare Mahkemesi'nin kararının uygulanmasına karar verildi. 

Karar, konsorsiyum şirketi yetkililerine bildirildi. Şirket ortaklarından CHP eski Ordu Milletvekili İdris Yıldız, beraberindeki çalışma arkadaşları ve şirket avukatlarıyla birlikte inşaat alanının bulunduğu yere geldi. Uzun süre Büyükşehir Belediyesi ve emniyet yetkilileriyle tartışan Yıldız'ın itirazları yıkımın önüne geçemedi. Tebliğin ardından Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri harekete geçti. Çevik Kuvvet ekiplerinin de geniş güvenlik önlemleri altında iş makineleri inşaat alanına girdi ve belli bir plan çerçevesinde yıkımı gerçekleştirilecek olan inşaatın temellerine ilk darbeyi vurdu.  

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ"

Orduluların önemli bir kısmında büyük rahatsızlığa sebep olan inşaatlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, geçtiğimiz günlerde "Gereği yapılsın" talimatını vermişti.

"ORDU'NUN TEK DOĞAL YARIMADASIYDI"

Ordu Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Enver Yılmaz döneminde yapımına başlanan proje, tamamlandığında 3 blok ve 17 kat şeklinde olacaktı. İnşaatların Ordu'nun tek doğal yarımadasında yükselmesi ise Ordulular tarafından büyük rahatsızlığa neden olmuştu. 

Editör: TE Bilisim