Ordu Liman Kavşağı'nda heyelan meydana geldi. O sırada kaldırımda yürüyen 2 kişiden 1'i hafif yaralandı. Taşbaşı Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde Ordu Limanı karşısında meydana gelen heyelanda tonlarca ağırlıktaki taş, kaya ve toprak parçaları ile kökünden sökülen ağaçlar karayolunu ulaşıma kapattı.  

Bu sırada olay yerinde kaldırımda yürüyen 2 kişi ölümden kıl payı döndü. Bir kişi hafif yaralandı. Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meydana gelen toprak kayması (heyelan) olayında; Ulubey nüfusuna kayıtlı D.A. ve eşi Ş.A. isimli karı-koca yaya olarak kaldırımda yürüdüğü esnada, bayan şahıs D.A. hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı şahıs Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak, tedavi altına alınmış olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yaşanan heyelan olayı nedeniyle Perşembe istikametinden Altınordu ilçesi istikametine giden yol ulaşıma kapanmış olup, ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır. Karadeniz Sahil Yolundaki ulaşımı sağlayan Ordu Çevre Yolu ise ulaşıma açık olup, transit ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmamaktadır. Öte yandan, toprak kaymasının yaşandığı bölgede bulunan binalarda tehlike olup olmadığı ile ilgili teknik ekiplerce çalışma başlatılmış olup, teknik ekiplerin raporları doğrultusunda gereken tedbirler alınacaktır" denildi. 

BAŞKAN GÜLER OLAY YERİNDE

Öte yandan meydana gelen heyelanın ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler de heyelan bölgesine giderek incelemelerde bulundu, yaralanan D.A'yı hastanede ziyaret etti. 

Başkan Güler, "Samsun-Ordu karayolunda meydana gelen heyelanda hafif şekilde yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Ulaşıma kapanan yolun açılması için Ordu Büyükşehir Belediye ekiplerimiz hızlıca olay yerine intikal edip, yolun en kısa sürede ulaşıma açılması için çalışmalara başlamıştır. Olayda yaralanan vatandaşımız Dürdane Aktaş hanımefendiyi tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettik" dedi.

Editör: TE Bilisim