Ordu belgeseli tanıtım gala programı Ablak kayası, Uluvahta Yaylası, Perşembe Yaylası, Çambaşı Yaylası, Çiseli Şelalesi, Karaoluk Şelalesi (Çiseli), Gerce Şelalesi, Ohtamış Şelalesi, Kadıncık Şelalesi, Uzundere Şelalesi, Küpkaya Kanyonu, Erenli Kanyonu, Çamaş Kanyonu, Korgan, Kabaktepe, Ulugöl, Gaga Gölü, Yoroz Tepesi, Kurul Kalesi, Ünye Kalesi, Ünye, Bolaman, Çaka Plajı, Perşembe, Hoynat Adası, Yason, Şehir Merkezi ile Boztepe'de yapılan çekimlerden görüntülerin yer aldığı sunumla başladı.

 

 “Ortaya çok güzel bir eser çıkmış”

 

Davetlilerin tam not verdiği Ordu’nun büyüleyici güzelliklerinin yer aldığı sunumun ardından bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, “Ordu’yu tanıtmak bakımından böyle değerli bir sonuca ulaşmaktan dolayı TRT ve ilgili arkadaşlara, bu süreci sonuçlandıran Sayın Valimize ve İl Kültür Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ortaya güzel bir eser çıkmış. Ordu’nun güzelliklerini kestirmeden anlattıkları için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, güzel şehirleri, şehirlerin o tarihi kimliğini, çok kısa bir süre içerisinde bir belgesele sığdırmak maharet işidir. İşin güzel tarafı ise ne istiyorsanız, Ordu ilinde var. 2 bin yıllık tarihi yerler, kaleler, kiliseler, camiler var. Irmakları, güzel sahil kasabaları Perşembe’si, Fatsa’sı, Ünye’si, Altınordu’su, Aybastı’sı, Gölköy’ü, Korgan’ı bütün bu güzellikleriyle Akkuş’uyla uzanan bir şehir var. Ulubey’i, yaylaları, gölleriyle, nehirleriyle uzanan fevkalade güzel bir coğrafyaya sahibiz. Allaha çok şükür böyle bir şehrin ferdi olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” dedi.

  

 “Bu şehre aşık olmamak mümkün değil”

 

Ordu Valiliğince başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında TRT tarafından çekimleri yaptırılan “Ordu’da Bir Bulut(Dört Mevsim Ordu)” Belgeseli’nin tanıtım galasında konuşan Vali Seddar Yavuz, Türkiye’nin en güzel bölgelerinden bir tanesinin Karadeniz, Karadeniz’in en güzel şehrinin de Ordu olduğunu söyledi.

 

Bir yıllık mevsim geçişlerini kapsayan, muhteşem doğa ve şehir görüntülerinin yer aldığı Ordu Belgeseli tanıtım filmi galası, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun Ordu ve Karadeniz yöresine ait türkülerden oluşan konseri ile sona erdi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi