Ordu Belediye Başkanı istifa etti

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, görevinden istifa ettiğini belirterek aktif siyaset hayatını noktaladığını açıkladı. Ordu Valiliği, yeni başkan seçilene kadar Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın görevlendirildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz istifa etti. Yılmaz 23 yıllık siyaset hayatına son verdiğini açıkladı.

Geçen hafta AK Parti Genel Merkezi'nde yaşanan gelişmeler sonrası istifası istenen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiği açıkladı.

Başkan Yılmaz mesajında, “Söylenecek o kadar söz var ki; hepsini kalbimin derinliklerine atıyorum. Küllensin diye... 23 yıllık aktif siyasi hayatıma son veriyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. Sizler de helal ediniz. Allah'a emanet olunuz” ifadelerine yer verdi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA VEDA ETTİ

Enver Yılmaz, istifa açıklamasından sonra belediye personeliyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen buluşmada Yılmaz, belediye çalışanlarına veda etti. Yılmaz, helallik istediği personeline teşekkür ederek belediyeden ayrıldı.

ALTINORDU BELEDİYE BAŞKANI GÖREVLENDİRİLDİ

Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada Enver Yılmaz'ın görevinin Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından yürütüleceği belirtildi.

Açıklamada, "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilinceye kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi; Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olan Altınordu Belediye Başkanı Sayın Engin Tekintaş tarafından yürütülecektir" denildi.

'FİRAVUNLAŞMADIK, KARUNLAŞMADIK, KİBRE DÜŞMEDİK'

Geçen Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'daki mitinginin ardından korumalarına talimat vererek, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde dinleme cihazı aranması için talimat vermişti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da olayın ardından düzenlediği basın toplantısında Ordu Emniyet Müdürü'nün komplosu ile karşı karşıya olduğunu iddia etmişti. Yılmaz, akşam saatlerinde Twitter üzerinden Numan Kurtulmuş'u sert sözlerle eleştirmişti. Ancak Yılmaz, söz konusu tweetleri daha sonra hesabından kaldırdı.

Yılmaz Twitter hesabından şunları yazmıştı:

"Birileri sözlerini unutmuş gibi ama biz unutmadık, unutmayacağız! Firavunlaşmadık, karunlaşmadık, kibre düşmedik. Dilimizin Ali dediğine, kalbimiz Muaviye demedi... 'Aramızda gizli ve sinsi AKP'liler olabilir' demişti. Yıllar sonra haklı olduğu ortaya çıktı. Geldiği yere bakılırsa. En gizli ve sinsi kendi çıktı."