OPERASYON DİPLOMATİK BİR BAŞARIDIR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada,'' Türkiye'nin Afrin operasyonu ile sadece siyasi bir karar almamış, 80 Milyon  ile  birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini göstermiştir.''dedi.

OPERASYON DİPLOMATİK BİR BAŞARIDIR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA / Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye’nin Afrin operasyonu’nu Hakimiyet Gazetesi’ne değerlendirdi.

Yanılmaz;” Bu operasyon askeri başarı ile birlikte diplomatik başarıdır” dedi.

 

BU HAREKÂT MECBURİ HALE GETİRİLDİ

Bu operasyon Terörle mücadelede kendi sınırlarımız içinde yeterli olmadığının bir göstergesidir diyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, çünkü terör dışarıdan destekleniyor. En son ABD’nin binlerce TIR silahla Suriye’deki teröristleri beslemesi Türkiye üzerine hazırlık çalışmasına girmeleri hem askeri olarak hem stratejik olarak o bölgeye harekatı mecburi hale getirdi ‘’diye konuştu.

 

CUMHURBAŞKANI ELAZIĞ’DA İŞARETİ VERDİ

Mücahit Yanılmaz,”Sayın Cumhurbaşkanının çalışmalarıyla ilgili Elazığ’da yaptığı açıklama aslında işaret fişeğiydi. Elazığ ‘ da yaptığı konuşmada bölgede ülke savunması için her türlü operasyonu yapacağımızı ortaya koymuştu. Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda Türkiye her türlü operasyonu yapabileceğinin bir göstergesi oldu. Türkiye bu açıdan etkin kendisini Dünyanın jandarması kabul eden ülkelerin güdümünde değil, bağımsız ve kendi bağımsızlığını korumak için her türlü eylemlere karar veren dev bir ülke olduğunu ortaya koymuş oldu. “ dedi.

 

80 MİLYON BERABER HAREKET EDİYOR

Bu operasyonun  birçok açıdan değerlendirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan Yanılmaz,” Birincisi Türkiye’nin kendi güvenliğini korumak için her türlü operasyonu yapabileceğinin göstergesidir. İkincisi Türkiye’nin kendi silahlarını ürettiğini kendi uçaklarıyla her türlü operasyon yapabileceğinin göstergesidir. Üçüncüsü Türkiye kendi güvenliğini temin ederken dost ve kardeş ülkelerden destek aldığını ve almaya devam edeceğinin bir göstergesidir. Dördüncüsü ise, Türkiye sadece siyasi bir karar almamış 80 Milyon ile  birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini göstermiştir. Bu operasyon askeri başarı ile birlikte diplomatik başarıdır. Genelkurmay başkanı ve MİT müsteşarı Rusya başta olmak üzere bir çok ülkede diplomatik ilişkiler kurdular. Muhalefet partilerin genel başkanlarına bilgeler verildi. Yabancı ülkelerin Dışişleri bakanlarına bilgiler verildi. Türkiye Kudüs olayında olduğu gibi diğer ülkeler üzerinde diplomatik bir başarı ne kadar ince ve hassas bir şekilde yürütüp sonuç aldığının bir göstergesidir. “ diye konuştu.

 

BU ÜLKEYİ BÖLDÜRTMEYİZ

Ülke söz konusu olduğunda siyasi parti ayrımı gözetmeksizin, ırk, dil, din ayrımı gözetmeden tepkisini ortaya koyan bütün vatandaşlara teşekkür ederim diyen Yanılmaz,” Nasıl bir olduğumuzu beraber olduğumuzu göstermiş olduk. Bunun bir örneğini 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında göstermiştik. Bütün vatandaşlar tavrını ortaya koymuştu. Bugünde ülkemizin birlik ve beraberliğinin en önemli göstergesini tekrar ortaya koyuyoruz. Bu ülke bizim, bu ülkeyi böldürmeyip parçalatmayacağız istikbal ve istiklalimizi çiğnetmeyeceğiz. Bu noktada doğusundan batısına bütün milletimizin bir ve beraber olduğunu ortaya koymuş olduk. Cesur bir duruş ortaya koyan namaz kılıp Fetih süresini okuyan ordumuzun başarısı için dua eden manevi desteğini veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.