Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

OPCW heyeti kimyasal araştırması için Duma'da!

Suriye devlet televizyonu: Kimyasal Silahların Yasaklanması heyeti inceleme için Duma'ya girdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-17 15:59:05

OPCW heyeti kimyasal araştırması için Duma'da!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Suriye'de muhalif gruplar ve onlarla bağlantılı yardım kuruluşları, hükümetin 7 Nisan'da Şam yakınlarındaki Duma ilçesinde bir kimyasal saldırı düzenlediğini söylemişti. Suriye Sivil Savunması Beyaz Baretliler de bodrum katlarında bulunan cansız bedenlerin görüntülerini Twitter hesaplarından paylaşmıştı. Görüntülerde yetişkinler ve çocuklar nefes almakta zorluk çekerken, birbirlerinin üzerine su tutuyorlardı.

Suriye hükümeti ve müttefiki Rusya ise bölgeden gelen görüntülerin gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

13 NİSAN SALDIRISI

13 Nisan'da ABD, İngiltere ve Fransa ortak hava saldırısı başlatmış ve Suriye'deki bazı hedeflerin vurulduğu açıklanmıştı.

OPCW SURİYE'DE

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPWC ), Duma'daki saldırıyı araştırmak üzere Duma'ya ulaştı. Suriye Devlet Televizyonu heyetin Duma'ya giriş yaptığını açıkladı.

"BİR AYDAN ÖNCE SONUÇ ÇIKMAZ"

OPCW'nin Başkanı Ahmet Üzümcü, 11 Nisan'da yaptığı açıklamada Suriye'ye gitmek üzere 10 kişilik ekibin hazır olduğunu söylemişti. Ahmet Üzümcü, "Ekibimiz mülakatlar yapıp, örnekler toplayacak. Bir aydan önce sonuç çıkmayacağını düşünüyorum" demişti.

RUSYA'DAN OPWC DAVETİ

Bundan nce yaşanan 'kimyasal tartışmaları' sırasında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Doğu Guta'nın Duma ilçesinin, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden (OPWC) denetçilere açılması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne bir tasarı sunacaklarını açıklamıştı.

ESED REJİMİ DE OPWC'Yİ DAVET ETTİ

Esed rejimi de Duma'da kimyasal saldırı olmadığını iddia ederek 'Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nü ülkeye davet etmişti.

Haber Ara