ONLİNE KUR’AN ÖĞRETİMİ DEVAM EDİYOR

featured

Haydi Gerede evden Kur’an öğrenmeye sloganıyla online Kur’an-ı Kerim öğretim programı devam ediyor.

Covid-19 salgını nedeniyle daha önce camilerde yüz yüze yürütülen eğitim faaliyetlerini online eğitimle devam ettiren Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, şimdi de bu kurslara katılamayan vatandaşlar için “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla başlattığı Kur’an-ı Kerim öğretim programını hayata geçirdi. Gerede Müftülüğü Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyenlere haftada 3 gün, 2 saat olan dersleri İlçe Vaizleri Muhammed İnam, Elif Ertürk ve Din Hizmetleri Uzmanı Erol Kıymazarslan ile devam ettiriyor.

Pandemi sürecinde Başkanlığın haydi Türkiye evden kuran öğrenmeye programına katılarak Kuran öğrenerek pandemiyi rahmete dönüştüren kursiyerlere Kur’an-ı Kerim’in, Allah’ın insanlığa sonsuz merhamet ve şefkatinin ifadesi, Allah’ın ezeli kelamı olduğuna vurgu yapan İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, “Bu sebeple bir Müslüman için en temel hedeflerden ve mutluluklardan birisi onu okumak, anlamak ve yaşanan bir hayata dönüştürmektir” ifadesini kullandı.

Şenoğlu, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin önemine işaret ederek, Hazreti Muhammed’in “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir” hadisini anımsattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ONLİNE KUR’AN ÖĞRETİMİ DEVAM EDİYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir