Serdivan Belediyesi yaklaşan kış öncesi sokak hayvanları için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Sokak hayvanlarının mevsim şartlarından etkilenmeden, beslenme ihtiyaçlarını doğal yaşam alanlarında güvenle karşılayabilmeleri için ilçe genelinde daha önce tespit edilen noktalara beslenme üniteleri yerleştirildi.

Beslenme ünitelerinden, kedi ve köpeklerin yanı sıra kuşlar da istifade edebilecek.Beslenme ünitelerinin tüm ihtiyaçları Serdivan Belediyesi tarafından karşılanacak. Kuru mama, yem ve su kapları Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından periyodik olarak kontrol edilecek.

Onlar Sokağımızın Süsü
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; insanın tüm canlılara ve doğaya karşı sorumluluğu olduğunun altını çizerek; 'Dünya bizim olduğu kadar, diğer canlıların da yaşam alanı. Bizim gibi kendilerini ifade etme şansı olmayan sessiz dostlarımıza karşı hepimizin bir sorumluluğu var. Özellikle kendi doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmeleri oldukça önemli, bu projedeki amacımız da bunu sağlamaktı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu ünitelerin sayısını arttırarak, ilçemizin her noktasında sokak hayvanlarımızın beslenmesine daha çok destek olacağız.' dedi.