SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar Amele Değil, Cami Cemaati!

0
Güncellendi - 2018-01-17 04:11:55
Onlar Amele Değil, Cami Cemaati!
A- A+ PAYLAŞ

Mahallelerine yaptırılan camiye yol sorunu nedeniyle gitmekte zorlanan vatandaşlar, ellerine kazma kürek alıp yol açmak için çalışmalara başladı.

TOKİ tarafından yaptırılan Kuba Camisine gitmek için yol bulunmadığını savunan vatandaşlar, yetkililere seslerini duyuramayınca kazma kürek alıp yol açmak için çalışıyor. Yol olmadığı için camiye gitmekte zorlandıklarını savunan vatandaşlar, 70 metrelik bir yola ihtiyaçlarının olduğunu, yol olmadığı için cemaatin camiye gidemediğini ifade ettiler.

Mahalle sakinlerinden Cuma Şimşek, caminin yerinin kendileri için uygun olmadığını belirterek, “Camiyi getirip aşağıya yapmışlar, buraya yaşlı bir amca gelemez. 20 dakika dolaşıp ancak engeli aşabilsin. Caminin yukarıda yapılması gerekiyordu. Buraya cemaat gelemiyor. Yolumuzu yapsınlar ki cemaat gelebilsin. Yol yok ki cemaat olsun, yol olacak ki cemaat olsun” dedi.

Yaklaşık bir yıldır cemaatle bir arada namaz kılamadıklarını dile getiren Osman Değer ise “Bir yıldır buraya geldik. Daha bir vakit namazını cemaatle birlikte kılamadık. Yoldan dolayı camiye gelemiyoruz. Metreyle ölçülse camiyle aramız 100 metre ama arasında engel olduğu için 500 metreye çıktı. Karda kışta buraya gelemiyoruz. Vatandaş mağdur duruda, bunun bir an önce yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

Yamaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Hanifi Akdağ, vatandaşların camiye gidecek bir yol olmadığını savunarak, “Konuyu defalarca bakanlığa, valiliğe, milletvekillerine, Malatya Büyükşehir Belediyesine, Battalgazi Belediyesine iletmeme rağmen burada yüzde 25 eğim dik ve projede olmaması nedeniyle bu yolu yapmak istemiyorlar. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe verdiğimizde ‘TOKİ sorumlu’ diyorlar. TOKİ’de yapmıyor. 70 metre bir yol, bu yolu yaparlarsa vatandaş en önemlisi camiye gidecek. Çünkü camiye gidecek bir yol yok” diye konuştu.

Akdağ, vatandaşların yaz kış camiye gitmekte zorlandıklarını ifade ederek, “Bu caminin burada olmaması lazım. Karşıda 7-8 metrelik bir duvar var. Sağı ve solu uçurum, korunma yok. Hoca verilmiş ama cemaat gidemiyor. Yolu yapmıyorlar. Kazma kürekle yolu biz yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mustafa (6 yıl önce)
    Araba yapıp içine benzin koymayı unutan bir neslin torunlariyiz. Bunlarda yol yapmamış çok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • şirvan (6 yıl önce)
    protokol de gezmeye benzemez ayıp gunah
    0
    0
    Yanıtla
  • metin gönüllü (6 yıl önce)
    bizdeki bu anlayış olduğu için amelelik demiyelimde sıkıntılı çalışmalar hiç bitmez kardeşim kolay gelsin hem onlara hem çalanlaramı diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Yetkililerimiz kilise aciyor ya daha ne yapsin adamlar?
    0
    0
    Yanıtla