Yunanistan’ın Türk azınlık okullarını kapatmasının eğitim ambargosundan başka bir şey olmadığını ve bu ırkçı kararın kabul edilemez olduğunu ifade eden Kahramanmaraş Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Selçuk Kurtsatar, 8 yılda kapatılan okul sayısının 65’e ulaştığını kaydederek; “Yunanistan’da yaşayan soydaşlarımız sahipsiz değil” mesajı verdi.

KURTSATAR: KAPATILAN OKULLAR YENİDEN AÇILMALIDIR!

Yunanistan Eğitim Bakanlığı'nın Batı Trakya'da öğrenci sayısının yetersiz olmasını gerekçe göstererek Türk azınlık okullarını kapattığını aktaran Başkan Kurtsatar, bu ırkçı yaklaşımın Yunanistan’da yaşayan diğer azınlıkları da üzdüğünü belirterek şöyle konuştu: “Atalarımızın yadigârı olan bu topraklarda nüfusumuzun azaltılması yetmiyormuş gibi, bir de soydaşlarımızın eğitim imkânlarının ellerinden alınması camiamızı derinden sarsmıştır. Yunanistan, Müslüman Türklere karşı olan kinini artık bir tarafa koymalı, çocuklarımızın hakkı olan eğitimin verilmesi için kapatılan okulları yeniden açmalıdır. Bu karar, uluslar arası arenada tepkiyle karşılanan ırkçı bir yaklaşımdır ve biz bu kararı kabul etmiyoruz” dedi.

“YAŞADIĞIMIZ YÜZYILA YAKIŞMIYOR!”

Yunanistan’da doğup büyüyen tüm Türk’lerin ayrım yapmadan Yunanistan’ın geleceği için de üretim yaptığını vurgulayan Kurtsatar, şunları söyledi: “Türklere maddi ambargonun yanı sıra uygulanan eğitim ambargosu yaşadığımız yüzyıla yakışmamaktadır. Yunanistan, soydaşlarımızı sahipsiz sanmamalı. Türkiye Cumhuriyeti bir an önce konuyla ilgilenmelidir. Balkanlar’daki Türkler bizim kanımız, canımızdır. Etle tırnak nasıl ki birbirinden ayrılmazsa, biz de Balkanlar’da yaşayan soydaşlarımızı yok sayamayız. Bu gidişat hayra değildir. Buna bir an önce dur denilmelidir”.