Kahramanmaraş'ın Onikişubat Belediyesinin vatandaşların korona virüsle mücadele ettiği, on binlerce kişinin dükkanını kapattığı ve işsiz kaldığı bir ortamda gönderdiği emlak borcu mesajı yok artık dedirtti. 

Onikişubat Belediyesinden emlak borcu olan vatandaşlara gönderilen mesajda "Geçmiş emlak borçlarınıza ilişkin işlem yapılması 30 Nisan'a kadar ertelenmiştir" ifadesi yer aldı.

Konuyu Haber46'ya ileten vatandaşlar "Vatandaş dükkanını kapattı. Kirayı, elektrik, su, doğalgaz borcunu nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünüyor. Binlerce insan işsiz kaldı, evine ekmek götüremeyen insanlar var. Devletimiz mağdur olan vatandaşların mağduriyetini gidermek için yardım seferberliği başlatıyor. Onikişubat Belediyesi ise emlak borcunu hatırlatarak, 30 Nisan'dan sonra işlem yapacaklarını söylüyor. Ayıptır, günahtır. Vatandaş can derdindeyken Belediyenin yapması gereken ya bu borcu silmek, silemiyorsa en az yıl sonuna kadar ertelemektir." dediler.

Haber46 olarak, ülkece içinden geçtiğimiz bu zor günlerde vatandaşın sesini duyuruyor ve Onikişubat Belediyesini, emlak borçları için yıl sonuna kadar herhangi bir işlem yapılmayacağını açıklamaya davet ediyoruz.

İŞTE O MESAJ