Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında yine anlamlı bir aktiviteye imza atarak, 10 bin iş yerine, bayrak hediye etti.
Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş İnancıyla, imanıyla ve özgürlüğe olan bağlılığıyla 96 yıl öncesinin Kahramanmaraş’ı. Biz de bu anlamlı günde, insanlarımıza en kutsal varlığımız olan bayrağımızı hediye ediyoruz.”
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluş gününden adını alan Onikişubat Belediyesi, kurtuluş haftası dolayısıyla 10 bin iş yerine bayrak ve masaları süsleyecek İstiklal Marşı hediye etti.
Trabzon Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerini dolaşarak, ay yıldızlı bayrakları esnaflara hediye eden Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, hem kurtuluş haftasının önemini anlattı, hem de vatandaşlarla sohbet ederek, onlarla hemhal oldu.
Kahramanmaraş’ın Türk Kurtuluş Savaşının ilk kıvılcımını yakan, bu savaşa önderlik eden bir şehir olduğunu ifade eden Mahçiçek, “Kahramanmaraşlı olmaktan, onur ve kıvanç duyuyoruz” dedi.
Kurtuluş Bayramı’nın Kahramanmaraşlılar için taşıdığı anlamı bildiklerini, bu anlamlı güne özel de en kutsal varlık olan bayrağı insanlara hediye ettiklerini dile getiren Mahçiçek, şöyle devam etti:
“Sykes-Picot planı ile ülkemiz bölünmüş, Kahramanmaraş’ımız ise önce İngilizlere, sonra Fransızlara bırakılmıştı. Ancak, ordusu olmayan, askeri olmayan silahı olmayan, bu memleket, 22 gün 22 gece mücadele ederek kendi kendini kurtarmış ve istiklaline kavuşmuştur. Dolayısıyla Türkiye’de cumhuriyetin kurulmasında da, istiklalin kazanılmasında da örnek bir memleketiz. Böyle bir örnek memlekete de bu kabil güzelliler yakışır diye düşünüyoruz.”

“KAHRAMANMARAŞ 96 YIL ÖNCESİNİN KAHRAMANMARAŞ’I”
Türkiye’de en coşkulu kurtuluş etkinliklerinin Kahramanmaraş’ta kutlandığını belirten Başkan Mahçiçek, insanların da 96 yıl önceki ruh ve maneviyatı bünyesinde taşıdığını vurguladı. İstiklalin öncüsü olan Kahramanmaraş’ın bugün ekonomik bağımsızlık anlamında da öncü olduğunu işaret eden Mahçiçek, şöyle devam etti:
“Bu kabil etkinliklerin, yani kurtuluş bayramı törenlerinin, bu kadar geniş katılımla başka bir memlekette kutlandığını göremezsiniz. Demek ki Kahramanmaraş 96 yıl öncesinin Kahramanmaraş’ı. İnancıyla, imanıyla ve özgürlüğe olan inancıyla. Bu bağlamda biz de bu kurtuluş etkinliklerine küçük bir katkıda bulunursak kentimizi mutlu hissedeceğiz. 96. Yıldönümünde bütün hemşehrilerimin kurtuluş bayramlarını kutluyorum. Cenabı hak bizleri o esaret günlerine bir kez daha döndürmesin. Tabi bu güzel şehir, kurtuluş mücadelesinde örnek olduğu gibi ekonomik anlamda da, kalkınmada da istiklalimizin en önemli memleketlerinden bir tanesi. Dolayısıyla bu memleket her şeye layık.”
Bir diğer güzel hediyelerinin de İstiklal Marşı olduğunu sözlerine ekleyen Mahçiçek, “Bildiğiniz gibi Rahmetli Akif ‘cenabı hak bu memlekete bir kez daha istiklal marşı yazdırmasın’ demiştir. Biz de O’nun yazdığı o İstiklal Marşı’nın bütün hemşehrilerimizin masalarında, evlerinde olması gerektiğini düşündük ve hediye ettik. Bütün esnaflarımızı kapsayacak şekilde. İnşallah insanlarımıza bu tür hediyelerimiz bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi