Erol Önsel

Erol Önsel

Önemli adım

Geçtiğimiz hafta dramatik bir şekilde kaybedilen Yeşil Giresun Belediye maçının ardından, son derece stres dolu bir karşılaşmaya çıkan Trabzonspor Medicalpark, haftayı, son derece önemli bir galibiyetle kapatarak, hem üzerindeki gerilimi bir nebze azaltmış oldu, hem de sıralamadaki rakiplerinin de kaybetmesiyle üst sıralara doğru bir çıkış yakaladı. Karşılaşmanın ilk periyodunda rakibin de hücumdaki etkisizliğiyle birlikte rakibini 16 sayıda tutmayı başaran ekibimiz, özelikle dış atış savunmasındaki agresifliğiyle ilk periyotta Karşıyaka’ya üç sayı isabet imkanı tanımazken, ilk yarıda da 12 teşebbüsün sadece bir tanesini sayıya çevirmesine izin verdi. Özelikle savunmada agresif, ısrarcı ve her topa hamle yaparak rakibin oyun kurmadaki dengesinin bozulmasına neden oldu. Aynı zamanda boyalı alanda da gerek savunma rotasyonunu, gerekse rebound arzusunu üst düzeyde tutunca bu bölgede de üstünlüğünü rakibe kabul ettirdi. Fakat ikinci periyodun bitimine 3 dakika gibi bir zaman kaldığında konsantrasyondaki düşme rakibin açılan farkı kapatmasına ve soyunma odasına ikinci yarı için biraz daha ümitli gitmesine sebep oldu. Bu arada yine basit top kayıpları rakibin oyunda tutunması adına önemliydi.

Sahada, ikinci yarıya daha agresif bir savunmayla başlama niyetinde olan, fakat sahaya çıkarken kafalarında böylesine bir sertliği tasarlayamadıkları için bu direncin saman alevi gibi birden parlayıp söndüğü bir Karşıyaka izledik. Özelikle Covan Brown’la sahada tutunmaya çalışan Pınar Karşıyaka, Hardy, Wright ve Kadji’nin direncine karşılık veremediler. Fakat son periyotta fark 16 ya çıkmışken birden dağılan konsantrasyon ve rakibin yakaladığı 16 – 0’lık seri maçın bir anda 60-44 den, 60-60 a gelmesini sağladı ve herkeste bir panik havası oluşmasına sebep oldu. Oyunun içerisinde zaman zaman takımımızın konsantrasyonu birden ciddi bir travmaya maruz kalabiliyor. Bu da çift hanelerdeki farkın birden kapanmasına ve rakibin oyuna ortak olmasına sebep oluyor. Bu durum en kısa zamanda düzeltilmeli. Aksi halde her zaman karşımızda bu günkü gibi kötü gününde olan rakip bulamayabiliriz ve ciddi sonuçlar doğmasına sebep olabiliriz.

Ligdeki durum adına son serece önemli bir karşılaşmayı hanemize artı bir puan yazdırarak geride bıraktık. Fakat önümüzdeki haftadan itibaren çok ciddi bir müsabaka periyoduna giriyoruz. Bu karşılaşmalara herkesin herkesi yenebildiği bir ligde her şeyin olabileceği gerçeğiyle çıkmamız gerekiyor. Takım rotasyonuna baktığımızda play-off kolay değil, ama inancı yitirmeden mücadele etmek gerekiyor.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR