Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Önder: Davutoğlu, çözüm için uğraşıyordu o yüzden görevden alındı

HDP'li Önder, Davutoğlu'nun çözüm sürecini toparlamak için bir inisiyatif geliştirme amacı içinde olduğunu ve bu nedenle görevden alındığını iddia etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-24 22:11:31

Önder: Davutoğlu, çözüm için uğraşıyordu o yüzden görevden alındı

TIMETURK|HABER MERKEZİ

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in 'Terör örgütü üyeliği', 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik' suçlarından 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada savunması alındı.

2015 yılı Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmaya ilişkin soruyu yanıtlayan Önder, Davutoğlu, Efkan Ala ve Muhammed Dervişoğlu'nun, PKK'nın yatağında uyuyan polisleri şehit ederek bitirdiği çözüm sürecini toparlamak için uğraştığını bu yüzden görevden alındığını iddia etti.

"ÇÖZÜM İÇİN İNİSİYATİF ARIYORLARDI"

Önder, "Sayın Ahmet Davutoğlu, Efkan Ala ve Muhammed Dervişoğlu (Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı) kesintiye uğrayan süreci toparlamak için bir inisiyatif geliştirme amacı içindeydiler. Sayın Davutoğlu bu nedenle görevden alındı" dedi.

Kendisinden ve Selahattin Demirtaş'tan nevruzda barış temalı konuşma yapmalarının istendiğini öne süren Önder, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu taleplerini ben Kandil'e ilettim. Murat Karayılan, '2013 şartlarına dönebiliriz' dedi. Hendek meselesi bütün yoğunluğuyla devam ediyordu. Onun devamına bizden bu konuşmayı yapmamızı istediler, bu konuşmanın akabinde de Başbakan bir inisiyatif geliştirecek dediler. Ben ve Sayın Demirtaş programda konuşmamız olmamasına rağmen birer konuşma yaptık. Mekaniği böyle hazırlanan bir nevruz kutlamasında bizim şiddet içerikli konuşmamız mümkün değildir."

 

Haber Ara