|

Öncelik imar

“Hiçbir proje, Manisa sevdamızdan büyük değil” diyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün, “İlçelerin ve kapanan beldelerin de imar planları gözden geçirilerek günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde revize edilecek. Afet Yönetimi Master Planı, Kentsel Dönüşüm Strateji Planı gibi bilimsel çalışmalara da ağırlık verilecek” şeklinde konuştu.

Nur Banu Aras
09:16 - 1/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:12 - 25/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
​Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün
​Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP Cumhur İttifakı adayı Cengiz Ergün, yeni dönemde önceliklerinin ‘imar’ olduğunu söyledi. İl geneline değer katacak birbirinden önemli ve içerisinde kadın, çocuk, engelli ve yaşlıların da olduğu projeleri açıklayan Başkan Ergün, “Hiçbir proje, Manisa sevdamızdan büyük değil” dedi.

Cengiz Ergün, Manisa’ya dönük projelerini Yeni Şafak’a anlattı. Kentin kangrene dönmüş sorunlarının çözümü noktasında önemli ve radikal adımlar attıklarını belirten Ergün, yeni dönemde ise birinci önceliklerinin imar olacağını söyledi.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERİLECEK

Merkez Yunusemre ve Şehzadeler Belediyelerinin katkılarıyla söz konusu ilçelerin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı çalışmalarının sürdüğünü belirten Ergün, “
Yeni dönemde vatandaşlarımızın katılımıyla Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri nazım ve uygulama imar planları tamamlanacak. İlçelerin ve kapanan beldelerin de imar planları gözden geçirilerek günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde revize edilecek. Afet Yönetimi Master Planı, Kentsel Dönüşüm Strateji Planı gibi bilimsel çalışmalara da ağırlık verilecek
” dedi.

ÇEVREYE EN ÇOK YATIRIM YAPAN BELEDİYE

Manisa’nın 40 yıllık çöp sorununa 113 milyon liralık yatırımla Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası ile son verdiklerini belirten Ergün, il genelinde hayata geçirilen atık su arıtma tesisleri,
Gediz Nehri ve Bakırçay Havzası’nın temizliği için ortaya konulan birbirinden önemli çalışmaların Manisa Büyükşehir Belediyesini çevreci kimliğiyle ön plana çıkardığını ifade etti.

Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 5’incisi düzenlenen Su ve Çevre Konferansı’nda çevreye en çok yatırım yapan büyükşehir belediyesi ödülünü aldığını belirterek, bu alanda bir kez daha ödüllü bir belediye olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

KADIN EMEĞİ DESTEKLEME MERKEZİ

Ergün, yeni dönem projelerinde kadınları da unutmadıklarını belirterek, “
Kadın Emeği Destekleme Merkezi Projemizle; kadınlarımız eğitim salonlarında çeşitli branşlarda verilecek olan kurslar ile becerilerini geliştirecek; sürekli ve geçici sergi alanlarında ürünlerini sergileyecekler. Faaliyetler sürerken; kursiyerlerin çocukları da kreşte keyifli zaman geçirecek ve öğrenmeye devam edecekler
” dedi.

Katlı kavşak müjdesi

Manisa merkezinde Devlet Bahçeli Kavşağı ve Turgutlu Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, Salihli Bülent Ecevit Kavşağı, Alaşehir Süleyman Demirel Kavşağı Projeleriyle trafikte Manisalılara nefes aldırdıklarını belirten Ergün, yeni dönemde Manisa Organize Sanayi Bölgesi Katlı Kavşak Projesi’ni hayata geçireceğini açıkladı. Başkan Ergün ayrıca 3-3,5 yıldan beri Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demir Yolları ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile süregelen görüşmeler neticesinde imar planları çizilmeye başlanan Gediz Kavşağı’nı Manisa’ya kazandırmak için çalışmaların takipçisi olacağını ifade etti.
  • Engelliye eğitim ve yaşam merkezi
  • Engelli vatandaşların sosyal yaşama entegrasyonu noktasında önemli çalışmalar yürüten Ergün yönetimindeki Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’da bir ilk olan Engelliler Eğitim ve Yaşam Merkezi’ni kurmak için de bir proje hazırladı. Ergün, yeni dönemde bu önemli merkezi Manisa’ya kazandırmak için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
  • ALZAYMIRLILARA GÜNDÜZ BAKIMEVİ
  • Günümüz ihtiyaçlarına cevap vermeyen huzur evinin yeni bir alana taşınması için Keçiliköy’de yeni bir alan bularak imar planlarını tamamladıklarını belirten Ergün, Huzurevi ve Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Projesi’nin de, yeni dönemde hayata geçecek projeler arasında olduğunu, yine huzurevinin yapılacağı alanda Alzaymır Gündüz Bakım Evi Projesinin de hayata geçirileceğini söyledi.

#Cengiz Ergün
#MHP
5 yıl önce