Abdullah Karakuş

Abdullah Karakuş

akarakus@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu’nun yaptığı olağanüstü toplantıda, Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesi kararı ile ilgili Milliyet’e konuştu. Kılıç, “Galatasaray Genel Kurulu’nun dün (önceki gün) aldığı karar zaten doğru bir karar değildi. İhraca hayır diyenler zaten bunu camiaya anlatamazlardı. Dolayısıyla yönetim kurulu bununla alakalı bence gereken kararı alıp doğru işi yapmıştır. Çünkü milletimize memleketimize devletimize ihanet edenlerle beraber olduklarını dile getirip de söyleyenler ülkeden firar edenler kulüplerimizde, eski bir takım kadim yapılarımızda işleri yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Önceki kararı camiaya anlatamazlardı

Galatasaray’ın önceki günkü kararı AK Parti’de tepkiye neden olmuştu. Dün gün boyu Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile birlikte Samsun’daydım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarınki Samsun mitingine vatandaşları davet etmek için otobüsle gün boyu gezen Bakan Kılıç’ın aklı bir yandan da Galatasaray’ın aldığı Hakan Şükür ve Arif Erdem kararındaydı. Bakan Kılıç, kararın ardından gece yarısı yaptığı ilk açıklamada “Galatasaray Yönetim Kurulu ivedi şekilde genel kurulda alınan bu kararı düzeltmelidir. Alınan karar konusunda Galatasaray Yönetim Kurulu ivedi şekilde bir düzeltmeye gitmelidir. Çünkü ülkemize, devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumları ve kulüplerinde işi yoktur” demişti.

Doğru değildi

Galatasaray Yönetim Kurulu’nun aldığı kararın açıklandığı saatlerde Bakan Kılıç ile birlikte Samsun’da kahve içiyorduk. Kılıç, yeni kararla ilgili sorum üzerine “Galatasaray Genel Kurulu’nun dün (önceki gün) aldığı karar zaten doğru bir karar değildi. Şu anlamda doğru bir karar değildi. Genel Kurul’da ibra kararından sonra çok detaya girmemekle beraber aslında Galatasaray Genel Kurulu’nun değil orada kalan bir takım neden orada oldukları belli olmayan kişilerin aldığı karar” dedi. Kılıç, önceki günkü kararın Galatasaray camiasında da olumlu karşılanmadığına yönelik ise şunları söyledi: “Camiaya bunu anlatamazlardı zaten orada ihraca hayır diyenler. Dolayısıyla yönetim kurulu bununla alakalı bence gereken kararı alıp doğru işi yapmıştır. Çünkü milletimize memleketimize devletimize ihanet edenlerle beraber olduklarını dile getirp de söyleyenler ülkeden firar edenler kulüplerimizde eski bir takım kadim yapılarımızda işleri yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Kazalar oluyor

Futbol camiasının FETÖ ile mücadelesi konusunda ise Kılıç, “Futbol camiası FETÖ ile mücadele konusunda gerekeni yapıyor. Böyle arada sırada kazalar oluyor. Oradaki olayda gördünüz, taşınamaz, kabul edilemez, bu ülkenin hiçbir kurumunun kulübünün kabul edemeyeceği bir şey olduğu da hemen alınan bu karar doğrultusunda ortaya çıktı” dedi.