• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Önce zeytin dalı sonra erik dalı YUNUS KARAKAYA

Önce zeytin dalı sonra erik dalı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.01.2018, 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK), hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PYD/PKK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı düzenledi.
Türkiye üzerine düşen görevi yerine getirerek önce zeytin dalını uzattı, isteyen bu dalı kabul eder, istemeyen de sonuçlarına katlanır.
"Hangi siyasi görüşte olursak olalım, tek kaygımız vatandır" bunu iyi anlayalım.
Derdi vatanın milli birlik ve bütünlüğü olmayan, koltuk sevdasında olan vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürme sevdası olanlar da şunu unutmasınlar:
"Bugün zeytin dalını geri çevirenlere Türk milleti 'erik dalı gevrektir' oynatmasını da bilir.
Gerektiğinde vatan için savaşmak da vatan sevgisinin bir tezahürüdür. Bizler vatan uğrunda kanlarıyla destanlar yazan, şehitler ve gazilerle dolu bir milletin çocuklarıyız. Ecdadımızın bu vatan topraklarını bizlere nasıl emanet ettiğinin bilinci içerisindeyiz. Vatan, uğrunda her fedakarlığı göstereceğimiz en değerli varlığımızdır.
Allah ordumuzu korusun. Bütün dualarımız, yüreğimiz sizlerle.

Urla'da Murat Özün farkı...

28 Ocak'taki Urla Esnaf Odası'nın genel kuruluna yeni projeleriyle hazırlanan Murat Özün oldukça iddialı.
Yeni dönemde Urla'ya kereste, mermer, hafriyat gibi meslek kolları için geniş ve kullanışlı alanlara sahip ikinci bir sanayi sitesi kazandırmayı hedefleyen Özün, ilçe esnaf sanatkarından da ilgi görüyor.
Yaşının gençliği ile uzun yıllar Urla esnafının hizmetinde olması Özün'e artı puan getiriyor. Urla'da büyük yerli ve yabancı sermayenin bulunmadığını hatırlatan Özün, ilçenin esnaf sanatkarların omuzlarında yükseldiğini söylüyor.
Gerçekten de Urla'da büyük sanayi tesisleri yok. İlçeye yazın gelen misafirlerin de yerli halkın da temel ihtiyaçlarını esnaf sanatkarlar karşılıyor. Urla'nın ticari hayatı esnaf sanatkarlar tarafından üstleniliyor.
Böylesi bir ortamda projeleri ve planlı çalışmaları ile dikkatleri çeken Murat Özün, kongrede de ilçe esnafının karşısına hazırladığı yeni projeleriyle çıkacak.

Yaşımıza göre spor aleti istiyoruz

Prof. Dr. M. Şerafettin Canda yine bir mesaj göndermiş.
Şerafettin Canda Hoca'mın mesajını sizlerle paylaşmak istedim:
"Yunus Bey merhabalar. Pina'daki spor aletleri içinde bizlerin kullandığı bir tane vardı. Onu götürmüşler. Mümkünse bir iyilik yapsınlar yerine koysunlar. Özellikle diz eklemeleri için olan çoğu alet, yaşlılarda diz eklemi sıkıntılı olduğu için, ancak gençlere göre. Buraya gelenlerin çoğu 'emekli'. Önceki aletler de daha iyi durumda idi. Yenileri 'fonksiyonel' olanları düşünerek olsa daha iyi olur."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA