MENÜ

Önce kendilerini eleştirsinler

Abone Ol Google News

Erzurum maçıyla tavan yapan gerginlik ve sinir harbi, maksadını aşan maç sonu demeçlerini beraberinde getirdi. Valbuena ve Ayew’in üstü kapalı bile olsa arkadaşlarını eleştirmesi, önce takımın yeni hocası için, sonra takım bütünlüğüne çok ihtiyacı bulanan bir dönemde oyuncular için büyük tehlike.

Haberin Devamı

Soyunma odaları, bu sıkıntıların üzerinden çok tartışma, gerginlik hatta kavgalar görmüş yerlerdir.

Fakat amaçları aynı olan insanların problemlerini çözerken meseleyi asla basına yansıtmaması şarttır.

İlla sorumlu aranıyorsa...

İşte Valbuena ve Ayew’in bu söylemleri bir kereliğine hoş görülüp bir daha tekrarlanmamasının sağlanması Ersun hoca içinde en doğru iş olacaktır. Oyuncular bu dönemde eleştiri yapmak istiyorlarsa önce kendilerini eleştirmeliler.

Eminim ki objektif olarak kendi performanslarını gözden geçirseler kendilerinden arkadaşlarına sıra gelmeyeceğini görebilirler. İlla ki Erzurum maçına bir sorumlu aranıyorsa, ikinci yarıda topu önde tutamayan, oyundan düşen hücum oyuncuları; daha sonra bireysel hatalarla gol yiyen savunma futbolcular olarak sıralanırlar...

Haberin Devamı

Maçtan sonra ne demişlerdi?

‘Kirli durum varsa...’

Mathieu Valbuena: Çok iyi bir ilk yarı geçirdik. İkinci yarı ise tam tersi oldu. Bizim için profesyonellik dışıydı. Bambaşka bir yüzümüz vardı. Bu, kabul edilemez. Burada bir şeyler söylemem işe yaramaz. Kendi aramızda oturup konuşacağız. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ derler. Kirli bir durum varsa, aile içinde kalır.

‘Kalemizi iyi savunamadık’

Andre Ayew: Çok fazla pozisyon ürettik. Daha fazla atmalıydık. Ancak kendi sahamızda oynadığımız bir maçı kazanmak için 2 gol yetmeli! Kalemizi iyi savunamadık. Belki daha fazla gol atabilirdik ama esas sorunumuz kalemizi doğru bir şekilde savunamamamız. O golleri kalemizde görmemeliydik.

YORUM YAZ