Süper Lig'in 5. haftasında Trabzonspor, Kasımpaşa'ya konuk oldu. Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ilk on birde Abdulkadir Ömür tercihi dikkate değer bir gelişme oldu. Bu tercih gecen Galatasaray maçında Abdulkadir Ömür'e yönelik yapılan "güçsüz, formsuz" nitelendirilmesinin karşılığı olmadığının da gösterdi. Abdulkadir Ömür çok zeki bir oyuncu, umarım kendisine inananları mahcup etmez. Abdulkadir Ömür’ün ilk 11 de olması Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı’nın da elini güçlendirdi ve sol bekte formsuz İsmail Köybaşı yerine Denswil sahaya sürebildi.

İlk yarıya deplasmanda istekli başlayan taraf Trabzonspor oldu. Tek paslaralar topu ayağında tutarak kanatlardan gol pozisyonu aradı. Bordo Mavililer iki Nwakaeme  bir de Cornelius ile pozisyonlar bulsa da bu pozisyonlardan faydalanamadı. En çok isabetli pas yapan takımlar arasında olan Trabzonspor'un bu maçta da isabetli paslarının çoğu kendi sahasında yaptığı hazırlık pasları oldu. Bu pasların yarısı da Hugo, Edgar ve Berat arasındaki paslar idi. Trabzonspor oyunu rakip yarı sahaya yıkmakta sorunlar yaşadı. Özellikle defans çizgisini oldukça kaleye yakın kuran ve oyun boyunu 50 metre civarında tutmaya çalışması bunda etkili oldu. Bir başka etkende Cornelius şuan ki görüntüsü ile oyunu rakip sahaya yıkan bir Santrafor değil. Dengeli oyunda ve hızlı atak oyunlarında etkisiz görünüyor. Fizik gücü iyi yan toplarda etkili ama şu an Trabzonspor bu oyunu oynamıyor. Kasımpaşa'nın teknik direktörü Cihat Arslan ilk yarıda topu rakibe vererek karşılama oyunu tercih etti. İstanbul ekibi Yusuf Erdoğan ve Hajradinovic ile pozisyonlar yakalasa da Trabzonspor defansı onlara müsaade etmedi. Taraflar soyunma odasına gol bulamadan gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı değişikle başladı. Orta sahada çapa görevi gören Beratı oyundan alarak yerine haftalardır oynatılmağı konusunda eleştiriler alan Abdulkadir Parmak’ı oyuna aldı. Oyuna girdikten bir dakika sonra Abdulkadir Parmak, sakatlandı ve değişiklik istedi ve oyundan çıktı. Trabzonspor golü 52. Dakikada buldu. Abdülkadir Ömür topu taşıdı pasında Nwakaeme sol taraftan ceza sahasına girdi rakiplerini geçip pasını çıkardı Bakasetas sert bir vuruşla topu köşeden Kasımpaşa ağlarına gönderdi. Deplasmanda skor avantajını yakalayan Bordo Maviler oyunu iyice rakip yarı sahaya yıktı. Cornelius Gervinho değişikliği sonrası Nwakaeme en öne geçti ve Trabzonspor tamamen kontra atak oyununa döndü. Orta sahayı hızlı geçerek Kasımpaşa ceza sahası etrafına topu hızlı taşıyan Bordo Maviller özellikle Gervinho ile bulduğu pozisyonlardan faydalanamayarak maçı tek golle aldığı 3 puanla kapattı.

Anthony Nwakaeme Süper Lig’de 4 gol, 1 asist ile takımın en skorer ismi olurken Bakasetas ise 2 gol atıp 2 gol pası ile ligin daha başında bordo mavililerde ön plana çıkan oyuncuları oldu. Trabzonspor  5 maçta 1 beraberlik 4 galibiyet ile ligin en iyi başlangıçlarından birini yaşıyor. Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı bu karşılaşmada birçok oyuncuya şans verirken özellikle Abdulkadir Ömür ‘e verdiği süre ve onu kazanma isteği taktire şayan . Kasımpaşa maçında saha içerisinde verilen mücadele alınan üç puan hedefe bir adım daha yaklaşma noktasında çok önemliydi. Bölüm bölüm iyi oynandığı, rakibe fazla pozisyon vermediği, kalecinin oyundan soğuduğu, 5-6 net gol pozisyonu olan maçtan sonra; neden fark atamadık diye hayıflanıyoruz.