Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖMER ÜRÜNDÜL

Ceza verilmezse hakemlik biter

Dün gece her yönüyle çok ilginç Türk hakemliği için de üzüntü verici bir ilk yarı izledik. G.Saray en az iki farklı yenik ve 10 kişi bitireceği ilk yarıyı, rakibin net kaçırdıklarıyla ve son dakikalarda attığı gollerle iki farklı galip bitirdi. Hem Emre Akbaba'nın atılmayışı hem de rakibin penaltıda gördüğü kırmızı kartla ikinci yarı için sayısal üstünlüğü ele geçirmiş oldu. Ben maç için ikinci yarı analizi yapmayacağım. Önce ilk yarının bir teknik analizi... G.Saray maça alışılmış Türk Telekom klasiği ile başladı. Hemen oyunu karşı alana yıktılar, yoğun baskıda pozisyon sıkıntısı gündeme geliyordu. Bunun da en önemli nedenleri Onyekuru'nun yokluğunda, Nagatomo'nun da hazır olmayışıyla sol kulvar işlemiyordu. Ayrıca Hikmet Karaman da defansif tedbirlerinin odak noktasına Mariano ve Feghouli'nin kulvarını almıştı. Riskli anlayışta çabuk öne çıkan Kayseri'nin her atağı tehlikeli oldu. G.Saray'ın yenik duruma düştükten bir dakika sonra beraberliği sağlaması önemliydi. Buna rağmen penaltıya kadar Kayseri üç net fırsatı kaçırdı. Devre sonunda da zaten maç bitti...
Gelelim hakem faciasına... Geçen hafta derbide yaşanan Ali Palabıyık felaketine bu defa da Türk Telekom'da şahit olduk. Arda Kardeşler'in yaptığı, hiçbir mazereti olmayan pozisyon hatasıydı. Emre'nin yaptığı harekete kırmızı kart gösteremeyen hakem maalesef hakemlik yapamaz. Ondan daha büyük rezaleti de VAR hakemi Serkan Tokat sahneledi. Eğer korkmayıp Arda Kardeşler'i çağırsaydı, onu korkarak verdiği büyük yanlıştan döndürürdü. Bana göre Serkan Tokat'ın yaptığı Kardeşler'den de çok daha vahimdi. Bu iki hakeme ders niteliğinde bir ceza verilmezse Türk hakemliği tamamen biter.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA