Ölüm kampları

Rakka'daki bombalamalarla sivilleri katleden terör örgütü PYD'nin zulmü sığınmacıların bulunduğu kamplara da sıçradı. DEAŞ'tan kaçanların yerleştirildiği kamplarda sivillere yemek ve su vermeyen örgüt, kamplardan ayrılmak isteyenlerden ise para talep ediyor.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2017, 10:07
Ölüm kampları

İÇİNDEKİLER

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD, DEAŞ'la yürüttüğü sözde mücadelenin ardından ABD silahlarıyla işgal ettiği bölgelerde sivillere yönelik hak ihlallerini sürdürüyor. Pentagon sponsorluğunda Rakka'ya operasyon düzenleyen terör örgütü, sadece keyfi bombalamalarla değil terörden kaçan siviller için açılan kamplarda da Suriyelilere kötü muamelede bulunuyor.

BİZ BURADA MAHKÛMUZ
Haseke'de PYD kontrolündeki Arişa kampına sığınan Ahmed MEE'ye yaptığı açıklamada su ve yiyecek bulamadıklarını belirtti. Ahmed, "Burada mahkûm gibiyiz, gitmemize izin vermiyorlar" dedi.

ÇOCUKLAR ZEHİRLENİYOR
Arişa'daki durumu Kızıl Haç (CICR) sözcüsü Ingy Sedky, "Arişa kampı bir petrol rafinerisinin yanında. Kamptaki çocuklar her gün kimyasal maddelerin yanında oynuyor, zehirleniyor" ifadelerini kullandı.

AKREPLER VE YILANLAR
CICR'in raporuna göre çölün ortasında yer alan kamplarda yaşayanlar yılan ve akreplerin içerisinde uyumaya çalışıyor. Sedky, "Sığınmacılar sağlam girdikleri kamptan bir süre sonra kronik hastalığa yakalanıyorlar" dedi.

ZORLA SİLAHALTI
Kamplardaki yaşam şartlarının iyileştirilmesi adına sosyal sorumluluk projesi yürüten Suriyeli aktivist Muhammed Hasan ise PYD'nin sivilleri Rakka'da zorla savaştırdığını söyledi.

AYRILMAK 700 DOLAR
Kerame'DEKİ sığınmacılardan Muhammed ise kamplardan ayrılmanın imkansız olduğunu bildirdi. PYD'nin para istediğini belirten Muhammed, "Sonunda 700 dolar ödeyip kamptan ayrılabildim" diye konuştu.

KADINLARIN KAMP ESARETİ
Kadınların hasta olsa da ayrılma hakkını elde edemediğini belirten Muhammed, "Böbrek sancısı çeken bir kadını ancak 400 dolar verince serbest bıraktılar" dedi.