Ölü sayısı artıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde en az 432 kişinin yaşamını yitirdiği Kermanşah eyaletini ziyaret ederek depremzedelere destek sözü verdi.

Ölü sayısı artıyor

İran resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, depremin en çok hissedildiği Irak sınırındaki Kermanşah'ta en az 432 kişi hayatını kaybederken, 7 bin 817 kişi de yaralandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde en az 432 kişinin yaşamını yitirdiği Kermanşah eyaletini ziyaret ederek depremzedelere destek sözü verdi. Depremde en çok can kaybının yaşandığı Serpulzehab kentinde halka hitap eden Ruhani, depremde yıkılan evlerin yeniden inşası için karşılıksız yardımların yanında uzun vadeli kredinin de devlet tarafından sağlanacağını söyledi.

Ruhani, hasar tespit heyetinin bugün oluşturularak, bölgenin yeniden imarı için gerekli bütçe çalışmalarına ivedilikle başlanacağı sözünü verdi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Yıkılan yerlerin bir kısmı eski, bir kısmı da devlet tarafından yaptırılan yeni binalardı. Binaların neden yıkıldığına dair gerekli incelemeler yapılacak. Yapım esnasındaki sorunlar ve eksiklikler araştırılacak. Hükümet, bu konunun kesinlikle takipçisi olacak, kusuru olanlar belirlenecek ve halka bildirilecek." ifadelerini kullandı.

-Arama kurtarma çalışmalarında sona yaklaşıldı

Öte yandan, İran Kızılayı Arama Kurtarma Birimi Başkanı Murtaza Selimi, depremden etkilenen bölgelerde, arama kurtarma çalışmalarının sona doğru yaklaştığını söyledi.

Selimi, "Depremden etkilenen bölgelerde göçük altında kimsenin kalmadığını düşünüyoruz." dedi.

Gıda ve çadır sıkıntısının yaşandığını aktaran yetkililer, bölgede 536 köyde hasar meydana geldiğini,12 bin civarında evin tamamen yıkıldığını, en az 70 bin kişinin evsiz kaldığını belirtiyor.

Irak-İran sınırında pazar akşamı merkez üssü Irak'ın Halepçe ilçesi olan 7,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz