Eski Milletvekili Muhsin Kızılkaya'nın katıldığı bir televizyon programında:'Askerin görevi ölmek, bunun için maaş alıyor' diyerek söylediği ağır sözler, gündemdeki yerini koruyor.Öyle ki,o ağır sözler en çok şehit yakınlarını ve gazileri rahatsız ediyor. Muhsin Kızılkaya'nın yaptığı o açıklama sonrası özür dilemesi bu tepkileri azaltmadığı gibi özür açıklaması da ayrı bir tepki alıyor.Çünkü özrünü kabul etmek mümkün değil.Özellikle de şehit yakınlarının böyle bir özrü kabul etmesi mümkün değil.Birileri yaşamak için maaş alırken, asker niye ölmek için maaş alsın ki?Kimse askerimiz ve polisimiz için böyle düşünme hakkına sahip değildir.Bazı şeyleri sadece maaşa bağlamak, akıl tutulmasıdır.Böyle düşünenler varsa onlar utanmalıdır. Hiçbir devletin askeri ,polisi ölmek için maaş almaz.

Hiçbir meslek yoktur ki maaş almadan yapılabilinsin. Çünkü insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri ve ailelerinin geçimlerini temin edebilmeleri için mutlaka bir gelir elde etmeleri kaçınılmazdır. 'Askerin görevi ölmek, bunun için maaş alıyor' diyen ya da öyle düşünen kim varsa, bu gerçeği bilmiyor olabilir mi? Bu skandal açıklamanın sahibi Muhsin Kızılkaya başta olmak üzere bu gerçeği herkesin bildiğini düşünüyorum.Çünkü normal olanı budur.Öyle ise böyle bir açıklama nasıl oluyor da iktidar partisinin eski bir milletvekili tarafından yapılıyor?Bunu anlamak çok zor… Bu skandal sözler karşısında bir şehit yakını olarak üzülmediğimi söyleyemem.Çok üzüldüm, çok rencide oldum.Şehidimizin ve bütün şehitlerimizin kemiklerinin sızladığını açıkça söyleyebilirim.Şehit kardeşim de astsubaydı ve bu devletten maaş alıyordu.Aldığı maaş ise atla deve değildi, lüks bir yaşamı da yoktu.O ifadeye göre görevi ölmekti ,bunun için maaş alıyordu.Hem de ne ölmek ,üzerinde askeri üniforması yokken silahsız ve sivil kıyafetli olduğu halde izinli gününde bile ölmek göreviydi.Kardeşim ve 3 astsubay arkadaşı birlikte Pamuk Geçidi'nde (Iğdır) hain bir pusuda şehit düştü. Askerin,polisin ölümünü aldığı (şehadetini) maaşa bağlamak vicdansızlıktır.Bu vicdansızlığı yapanlar, niye ölmek için maaş almazlar?Niye hep zevki sefa içinde yaşam sürerler bunu elbette sorguluyoruz. Subaylar,astsubaylar uzman çavuşlar,sözleşmeli erler ve polisler şehit düştüğünde onlar zaten ölmek için maaş alıyordu denilebilir mi? Bu iş bu kadar basit mi?

Hiçbir asker,hiçbir polis ölmek için maaş almaz.Ama asker de polis de bu zor mesleğe girerken içtiği anda bağlı kalarak gerektiği an vatanı,milleti ve bayrağı uğruna gözünü bile kırpmadan kahramanca şehit olmasını bilir.Ölmek için maaş almak; askerinde ,polisinde kitabında yoktur.Paradan başka bir şeye değer vermeyenler, bunun ne demek olduğunu anlayamazlar,