SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 29.03.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 29.03.2020

29 Mart 2020 Pazar - 09:18




Olaylar ve Yaşananlar | 29.03.2020





TURHAN NEDEN ALINDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine son verilen Mehmet Cahit Turhan’ın Kanal İstanbul Projesi’nin etki alanında kalan tarihi Dursunköy ve Odabaşı köprülerinin taşınması için yapılan ihalenin ertelenmesini istediği için görevden alındığı iddia edildi. Turan’ın, Kanal İstanbul projesinin etki alanında yer alan tarihi Dursunköy ve Odabaşı köprülerinin taşınarak yeni bir yerde inşa edilmesi için yapılan ihalenin koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmesini istediği ve bu sebeple görevden alındığı öne sürüldü.

SARAY İLE ARASINDA KRİZ ÇIKTI!

AK Parti çevrelerinden edinilen bilgilere göre, Turhan’ın koranavirüsün Türkiye’de her geçen gün etkisini artırdığı bir süreçte Kanal İstanbul ile ilgili bir ihale yapılmasının kamuoyunda tepki çekeceği ve bu sebeple ertelenmesini istediği iddia edildi. Bu nedenle Turhan ile Saray arasında kriz yaşandığı ve ihalenin gerçekleşmesinin ardından Erdoğan’ın görevden almayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

SERİN GİTTİ BAYDAŞ GELDİ

Gümüşhane Şiran Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kamil Serin’in tayini Ankara’ya çıktı. Dr. Serin’in yerine yeni başhekim Dr. Yasin Baki Baydaş oldu. Şiran Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Serkan Kaya da eski başhekim Serin’e hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Kaya, “Başta ilçemize olan değerli hizmetleri, ardından ağaç kampanyasına verdiği bizzat destekle adını ömür boyu unutmayacağımız Sayın Serin’e yeni görevinde başarılar dileriz. Şiran, Dr. Kamil Serin’e minnettardır” dedi. Kaya yeni Başhekim Dr. Yasin Baki Baydaş’a da hoş geldin mesajı yayınladı. Kaya mesajında, “Şiran devlet başhekimliğine atanan Sayın Dr. Yasin Baki Baydaş’ı tebrik ediyor, görevinde üstün başarılar diliyorum” dedi.

AÇIK ERİŞİM

Bayburt Üniversitesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında, YÖK kararı ile üniversitelerin örgün öğretime ara vermesi sonrasında, uzaktan eğitim sistemi hazırlıkları tamamlanarak, yaklaşık 14 bin öğrenci ve 420 akademik personel ile 23 Mart 2020 tarihi itibarıyla uzaktan eğitime başlandı. Bayburt Üniversitesi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle örgün öğretime verilen aranın ardından, kapalı tutulan kütüphanelerinden yararlanmak isteyen kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlayarak, 18 e-Veri Tabanı ile birlikte, 4.503.299 adet e-Kitap ve 168.788 adet e- Dergi’yi öğrencilerin ve öğretim elamanlarının kullanıma açtı. Ayrıca kullanıcılara, milyonlarca makale ve bilimsel çalışmanın kayıtlı olduğu 'Açık Erişim' sistemine de ulaşma imkânı getirildi.

KARAN’DAN ÇAĞRI

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu üyesi ve Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 62 liradan satılan yazlık gübrenin torba fiyatının 78 liraya kadar çıktığını belirterek, yüksek verim ve kaliteli bir ürün için fındık bahçelerine yazlık gübrelerin atılmaya başlanıldığı şu günlerde fırsatçıların iş başında olduğunu dile getirdi.

Karan, “Ülke olarak koronavirüs salgını ile ulusal mücadele verdiğimiz bir süreçte, üretici dişinden tırnağından artırarak yüksek verim ve kaliteli bir fındık üretimi için bahçelerine yazlık gübre atmak istiyor. Ancak bunu ve ülkenin içerisinde bulunduğu sıkıntılı dönemi fırsat bilen bazı kesimler bu durumu fırsata çevirmeye çalışıyor. Şahsen ve telefonla odamızı arayan üreticiler gübre fiyatlarına yapılan zamdan çok rahatsız. Yetkililerin bir an önce harekete geçerek fahiş fiyatın önüne geçilmesini bekliyor” dedi

ENGİNYURT’A TAZMİNAT CEZASI

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP’li 3 isme tazminat ödeyecek. Mahkeme Enginyurt’u hakaret ettiği gerekçesiyle Muharrrem İnce, Özgür Özel ve Veli Ağbaba’ya tazminat ödemeye mahkûm etti. Enginyurt’un ödeyeceği tazminatın miktarı öğrenilemedi. Milletvekili Enginyurt, 3 isme maddi tazminat ödeyeceğini sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu; “CHP’li bu 3 vekil, geçimi hakaretten gelecek paraya bağlamışlar. Hakaret ettirecek açıklamaları bilerek yapıyorlar ki, tazminat kazansınlar. Benden yana hakkım haram olsun. Ceza veren hakimlere, bunlar saray hakimi diye hakaret ederken biz savunduk hakimleri de Allah’a havale ettim. Muharrem İnce, Özgür Özel ve Veli Ağbaba denilen komünistler, beni dava ederek tazminat kazandılar. Değerlerini mahkeme kararıyla tespit etmiş oldum. Zavallılar, borcunuzu ödeyip, para biriktirdiğim de hak ettiğinizi söylemekten geri durmayacağım. Liderime, MHP ve Ülkücülere hakaret ettiğinizde, değil paramı, canımı verme pahasına her hakareti duyacaksınız. Sizin ederiniz 1 dolar, ama ‘Saray soytarısı Erdogan’ın hakimleri’ dediğiniz hakim, kıyak yapmış size.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap