SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 28.03.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 28.03.2020

28 Mart 2020 Cumartesi - 09:49




Olaylar ve Yaşananlar | 28.03.2020





KONGRE ERTELENDİ

AK Parti'de başlayan kongre süreci virüs engeline takıldı. AK Parti Trabzon Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, AK Parti Vakfıkebir 7. Olağan İlçe Kongresi, koranavirüs ile mücadelede alınan tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelendiği bildirdi. Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, "Milletvekillerimizin de katılacağını ilan ettiğimiz Vakfıkebir 7. Olağan İlçe Kongremiz, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız tarafından ileri bir tarihe ertelemiştir. Sağlık Bakanlığımızın koranavirüs ile ilgili tedbirler kapsamında, alınan bilim kurulu kararları ve son gelişmeler dikkate alınarak bu hafta sonu yapılması planlanan kongrelerimiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir edeceği bir tarihe kadar ertelenmiştir. Vakfıkebir kongremizin organizasyonunda çok yoğun emek sarf eden İlçe Teşkilatı Mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

KARA’NIN ÇAĞRISI




Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, açıklanan ekonomik paketin esnaf ve sanatkarların beklentilerine yeterince cevap veremediğini söyledi.

Kara, “Sanıyoruz ki bu paketi hazırlayanlar genelge ile zorunlu iş yerlerini kapatan esnaf ve sanatkarlarımızın durumunun farkında olamamışlardır. Bu süreç içinde esnafımızın borçlarının ertelenmesi iş yapamayacağı için ilerde ek bir fatura olarak karşısına çıkacak ve yükü daha da ağırlaşacaktır. Hükümetimizden beklentimiz bu süreç bir afattır ve mücbir sebep hali ilanı yapılmalıdır. Bu dönemde zararların devletimiz tarafından karşılanması esnaf ve sanatkarlarımıza afet destek kredisi programının uygulanması ve faizsiz uygun vadeli desteklerle iflasların önlenmesi ile işsizlik sigortasının devreye koyulmasını beklemekteyiz” şeklinde konuştu.




YÖNEY’DEN AÇIKLAMA

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney, kooperatif ortaklarının kullanmış oldukları kredilerin 2020 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına denk gelen taksitlerinin 3 ay süreyle ertelendiğini açıkladı. Yöney, 36 aya kadar vadeli 25 Bin TL limitli krediden ise, kooperatife borcu olmayan ortakların kullanabileceğini ve mevcutta kredisi olan ortakların da yeni kredi talep etmesi durumunda kooperatif şartlarına uygunluk göz önüne alınacağını bildirdi.

MEVZUATA UYGUN




Ordu’nun Fatsa ilçesinde İngiliz Stratex firması ve Bahar Madencilik tarafından Fatsa’da siyanürle altın çıkarma çalışması yapan ve son zamanlarda çevreyi kirlettikleri yönünde laboratuvar sonuçları yayınlanan Altıntepe Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yazılı bir açıklama yaparak mevzuata uygun bir şekilde madencilik faaliyeti yaptıklarını ifade etti.

Yapılan açıklamada, “Madencilik faaliyetleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılan değerlendirmeler üzerine verilmiş karar ve izinlere uygun olarak yapılmaktadır. Tüm faaliyetler ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli denetimi altında, mevzuata uygun biçimde sürdürülmektedir. Örneğin, sürekli denetimler kapsamında maden sahası içerisinde yer alan yeraltı suları, yüzey suları ve içme suları da dahil olmak üzere pek çok hususta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yetkilendirilmiş laboratuvarlar tarafından periyodik numune alma ve ölçümler yapılmaktadır. Bunlar Bakanlıkça belirlenen farklı parametreler Uzerinden analiz edilmektedir. Analizler ve sonuçlarına dair tüm veriler ilgili idarelerdekayıt altında bulunmaktadır. Yörede bugüne kadarki yaklaşık 6 yıllık madencilik faaliyetine ilişkin analiz sonuçları şirketimiz faaliyetlerinin bilimsel esaslarla ve mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmekte olduğunu göstermektedir. Kapalı devre çalışmakta olan tesiste kullanılan maddelerin toprağa yahut suya karışmadığı analiz sonuçlarıyla sabittir. Şirketimiz madencilik faaliyetini dünyanın gelişmiş ülkelerinde uygulanan standartlarda yürütmektedir” denildi.




YOSUNLAR ÖLDÜ

Trabzon’un Vakfıkebir ilçe Belediye Plajı ile Vakfıkebir Limanı arasında yaklaşık olarak 20 metrelik deniz kirliliği dikkatlerden kaçmazken yapılan inceleme belli oldu. Vakfıkebir Liman Başkanlığı, Trabzon Sahil Güvenlik ve Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Vakfıkebir Sahilindeki olay yerine gelerek incelemelerde bulundular. İnceleme sonucu numune aldılar. Olay yerinde yapılan değerlendirme de denizdeki doğal olaylardan birinin yaşandığı, denizde bulunan yosunların yılda bir kez ölerek sahile vurduğu korkulacak bir durum olmadığı öğrenildi.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap