SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 26.01.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 26.01.2020

26 Ocak 2020 Pazar - 10:50




Olaylar ve Yaşananlar | 26.01.2020





HERKESİN GÖZÜ TİSKİ’DE

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ personel alım ilanı başvuru sonuçlarının gelecek hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Başvuru değerlendirme sürecinin ardından mülakata girmeyi hak kazanan adayların listesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin (www.trabzon.bel.tr), TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün (www.tiski.gov.tr) ve Trabzon Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel Anonim Şirketi'nin (www.trabsu.com.tr) internet adresleri üzerinden duyurulacak. 6 binin üzerinde bir başvurunun olduğu öğrenilen personel alım ilanı sonuçları kamuoyu tarafından heyecanla bekleniyor.

RİZE’DEN ELAZIĞ’A DESTEK

Elazığ'da meydana gelen ve Rize ile birlikte pek çok ilde hissedilen deprem nedeniyle Rize'den Ulusal Medikal Arama Kurtarma (UMKE) ile 1 ambulans aracı ve 12 personel bölgeye  doğru yola çıktı. Rize Valiliği’nden yapılan açıklamada, Elazığ ve Malatya'daki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 2 UMKE ve 1 ambulans aracı ile 12 personelin bölgeye hareket ettiği ifade edilerek, "Depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileriz" denildi.

ERDOĞAN’IN KARDEŞİNİN ACI GÜNÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşi işadamı Mustafa Erdoğan’ın kayınvalidesi, yerel sanatçı Yahya Birinci’nin annesi İsmigül Birinci tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Birinci’nin cenazesi, dün öğle namazına müteakip Güneysu ilçesi Merkez Camiinde kılındıktan sonra aynı ilçeye bağlı Tepebaşı Köyündeki aile kabristanlığına defnedildi.

FESTİVAL ERTELENDİ

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bağlı Ayder turizm merkezinde 25-26 Ocak tarihlerinde düzenleneceği duyurulan Kar Festivali'nin, Elazığ'daki deprem dolayısıyla ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremi üzüntüyle öğrendiklerini belirten festival komitesi, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" dedi.

İŞBAKAN’DAN SİTEM

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in sadece belli bir engelli derneği yöneticileriyle görüşmesini değerlendiren Ordu İl Engeli Meclisi Başkanı Ümit İşbakan, “Türkiye’de, 8.5 milyon -nüfusun yaklaşık yüzde 12’si- engelli yaşamaktadır. Bu rakam zihinsel engelli, fiziksel engelli -ortopedik, duyma ve görme bozuklukları- ve kronik zihinsel hastalık sahibi insanları kapsamaktadır. Türkiye’de ayrımcılığın önlenmesi adına yürürlükte olan bir kaç yasaya rağmen, engellilerin büyük bir kısmı sosyal tutumlar, resmi politikalar ve fiziksel bariyerler sebebiyle ötekileştirilmektedir. Engelli kişileri güçlendirmenin ve onlara evlerinde, toplumda ve iş yerlerinde birer vatandaş olarak sorumluluklarını yerine getirme olanağı sunmanın anahtarı bu engelleri kaldırmaktır.” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap