SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.01.2020

Olaylar ve Yaşananlar | 21.01.2020

21 Ocak 2020 Salı - 09:25




Olaylar ve Yaşananlar | 21.01.2020





ALİBEYOĞLU’NDAN RİZELİ FİRMAYA ÖDÜL NG Kütahya Seramik Yükselen Değerler toplantısında Ciro'da Türkiye 14’üncüsü, Karadeniz Bölge 1’incisi olan Kaçkarlar İnşaat’a bir ödül de Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu’ndan geldi. Kaymakam Alibeyoğlu, Kaçkarlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Ardeşen Ticaret Sanayi Odasu Başkanı olan İsmail Kuyumcu’yu tebrik etti. Törende konuşan Alibeyoğlu, "Ticaret Odası Başkanı aynı zamanda İlçemizde bulunan Ciro'da Türkiye 14.sü Karadeniz Bölgesinde ise 1. olan Kaçkarlar İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuyumcu' ya yapmış olduğu hizmet ve başarılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Kuyumcu da gösterilen ilgi ve alakadan ötürü duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kaymakam Alibeyoğlu'na ve katılımcılara teşekkür etti.

ÇEBİ, VARANK İLE GÖRÜŞTÜ Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Akyıldız ve meclis üyesi Mustafa Akgün ile Adalet Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Recep Çebi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; “AK Parti Araklı İlçe Başkanımız Şaban Bıyık ve meclis üyemiz Mustafa Akgün ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Sn. Fatma Varank’ı ziyaret ettik. Bakan yardımcımızla ilçemiz hakkında görüştük. Sayın bakan yardımcımıza misafirperverliğinden ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

BEKTAŞ GÖREVDE Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Merkez İlçe Teşkilatının olağan genel kurulu yapıldı.

Mevcut Başkan Hakan Türker’in yeniden aday olmadığı merkez ilçe başkanlığı için Ahmet Nejat Karaibrahim, Murat Bektaş ve Suat Öndaş yarıştı.

Açılan sandıktan kazanan çıkmadı. Seçim sonuçlarına göre Ahmet Karaibrahim ile Murat Bektaş delegelerden 113’er oy aldı. Ahmet Karaibrahim’in 3 oy pusulasında ismi çizildiği için oyu 110’a düştü. Bu sonuca göre Murat Bektaş ilçe başkanlığına seçildi.

Ancak Karaibrahim ve Bektaş’ın yönetim kurulu ve il delegasyon oyları aynı kaldı. Yönetim kurulu ve il delegasyonu çekilecek olan kura ile belirlenecek.

Kuranın sonucuna göre CHP Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Murat Bektaş ya kendi yönetim kurulu ve il delegasyonuyla ya da Ahmet Karaibrahim’in yönetim kurulu ve il delegasyonuyla çalışacak.

TARTIŞILAN ATAMA CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın İmam Hatip Lisesi kardeşinin üniversitede araştırmacı kadrosuna atandığı iddiasını Meclis'e taşıdı. CHP'li Adıgüzel, Bakan Selçuk'a '' Görevli olduğu camiden kadrosu ve liyakati olmamasına rağmen yapılan atama doğru mudur?'' diye sordu.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği soru önergesi ile gündeme getirdi.

“Atama doğru mudur?”

Ellerinde bu konuda kimi evraklar olduğunu belirten Adıgüzel, ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın "İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu, görevli olduğu camiden; kadrosu ve liyakati olmamasına rağmen üniversitede araştırmacı kadrosuna atandığı" iddialarına da açıklık getirilmesini istedi.  İddiayı Meclis gündemine taşıyan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Bakan Selçuk'a "Atama doğru mudur? Şahsın bu görevle ilgili eğitimi ve liyakati ne kadar uygundur?" sorusunu yöneltti.

KAYA BAŞKAN OLDU

Gümüşhane Şiran Kadıçayırı Köyü Derneği Olağan kurulu mevcut Başkan Bahtiyar Kaya’nın tek aday listesi ile gerçekleşti.  Genel kurul sonrası bir dönem daha Kadıçayırı köyü derneği başkanı olan Bahtiyar Kaya ;” Öncelikle bugün genel kurula katılarak bizlere destek veren köylülerimize teşekkür ederim. Geçtiğimiz dönem köyümüz ve derneğimize yeni hizmetler kazandırdık. İnşallah çalışanlarımıza hep birlikte kaldığımız yerden devam edeceğiz. Köyümüzü her platformda en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyoruz. Yeni dönem tüm Kadıçayırı köyümüze hayırlı olsun” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap