SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.12.2019

Olaylar ve Yaşananlar | 05.12.2019

05 Aralık 2019 Perşembe - 10:21




Olaylar ve Yaşananlar | 05.12.2019





CHP RİZE’DE KONGRE TARİHLERİ NETLEŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ilçe kongrelerinin 14 Aralık’ta Merkez ilçe ile başlayacağını ve 19 Ocak tarihinde yapılacak Ardeşen ilçe kongresi ile tamamlanacağını kaydetti. Deniz, ilçe kongreleri öncesi ilçelerdeki delege seçimlerinitamamladıklarını kaydederek, “Seçimlerimiz ilk defa her ilçemizde sandıklar kurularak gerçekleştirilmiştir. Bu nedenle delege seçimlerinde görev yapan il yöneticisi arkadaşlarımıza, ilçe başkanlarımıza, ilçe yönetim kurulu üyelerimize ve sandıklara gelip oy kullanan tüm parti üyesi arkadaşlarımızateşekkür ediyoruz. 14 Aralık’ta gerçekleştireceğimiz Rize Merkez ilçe kongremizle başlayacağımız ilçe kongrelerimiz sırasıyla 15 Aralık’ta Kalkandere, 21 Aralık’ta Derepazarı, 22 Aralık’ta İkizdere, 28 Aralık’ta Hemşin, 29 Aralık’ta Çamlıhemşin, 4 Ocak 2020’de İyidere, 5 Ocak’ta Güneysu, 11 Ocak’ta Çayeli, 12 Ocak’ta Fındıklı, 18 Ocak’ta Pazar İlçe kongremizle devam edecek. İlçe kongrelerimiz 19 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştireceğimiz Ardeşen İlçe kongremizle sona erecek” dedi.

RİZE’DE FESTİVAL VAR




Rize Belediyesi tarafından 21 Aralık Cumartesi günü Sahil Dolgu Alanı Kültür Park önünde “5. Hamsi Festivali” düzenlenecek. 2,5 ton hamsinin ızgaralarda pişirilip ekmek arasında vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağı 5. Hamsi Festivalinde ödüllü “Hamsi Yeme Yarışması” ile çeşitli yarışmalar düzenlenecek. Festivalde, ayrıca, yerel sanatçılar tarafından konser verilecek. Belediye tarafından tüm vatandaşlar festivale davet edildi.

ÖRNEK DAVRANIŞ




Artvin’de, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce ülke genelinde düzenlenen “Karanlığı Aydınlananlar” adlı öykü yarışmasında dereceye giren kişiler için ödül töreni düzenlendi. Ferdi Gümüşkaya, “Dünya Tutuklanma Günü” isimli öyküsüyle Karadeniz Bölgesi’nde birincilik ödülünü aldı. Aldığı ödülü LÖSEV’in kurduğu lösemili çocuklara ve yetişkinlere tedavi veren Lösante’ye bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi. Öyküsünü kendi yaşantısında yola çıkarak kaleme aldığını anlatan Gümüş, “2006’da tutuklanmamla başlayan süreci ve sonunu biraz daha hikâyeleştirerek anlattım. Yarışmayakatılırken herhangi bir maddi beklentim yoktu. Sadece yarışmada Artvin’in de ismi geçsin diye düşündüm. Yarışmada birinci olunca maddi bir karşılığı oldu. Bunun bana büyük bir getirisi olmayacak ama yaptığım bağışın karşılığının büyük olacağını düşünerek aldığım ödülü LÖSEV’e bağışladım” dedi.

ÖZTÜRK’ÜN TAVSİYELERİ

Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, gençlere tavsiye ve tecrübe paylaşımında bulundu. 11 yaşından itibaren siyasetin içinde bulunduğunu, 50 yıldır bu ülkede siyaset yaptığını ifade eden Öztürk, “Bizler gençliğimize güveniyoruz, yolun daha çok başındasınız, sizleri bekleyen çok güzel günler var. İyi bir okur, iyi bir araştırmacı, iyi bir analizci olun. Boşvermeyin, ilgisiz kalmayın” dedi. Söyleşinin ikinci bölümünde gençlerle soru-cevap yaparak gençlerin sorularını cevapladı. Söyleşiye AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hasan, Görele TÜGVA Temsilcisi Ceyhun Takır ve çok sayıda protokol üyesi ve genç katıldı.




İMPERİAL HASTANESİ

Trabzon’da İmperial Hastanesi sağlık adına kim ne derse desin, kim uğraşırsa uğraşsın önemli hizmet vermekte. Hastane ile ilgili yeraltı faaliyetleri, kapı arkası dedikoduları üretenler bilmeli ki en büyük zararı kente vermektedirler. Bu hastanenin varlığından rahatsız olanlar varsa başka kapıya gitmeli. İmperial Hastanesi’nin satılacağı, ya da kiralanacağı yönünde iddialar üretip ortalığı bulandırmamak gerek.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap