Olan gariban "culuk"lara oluyor...

Hristiyanların büyük çoğunluğu Noel gününü 25 Aralık olarak kutlar. Bu arada es kaza bir Rum veya Ermeni komşunuz varsa, 25 Aralık'ta kendilerini kutlamayın. Zira yüzünüze bön bön bakarlar. Türkiye'deki Hristiyanların ekseriyeti Ortodokstur ve onlar Noel olarak 6 - 7 Ocak tarihini kabul ederler.

6 Aralık 2019 08:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Son olarak FETÖ'cülerin şükran günü vesilesiyle bir takım paylaşımlarda bulunduklarını tespit edilmiş. Öncelikle 'Şükran Günü' denilen bayramın bir Hristiyan Bayramı olmadığını belirteyim. Bu bayram sadece Amerika'da kutlanır (Kanadalılar da kutluyor) ve milli bir bayramdır. Mesela bizim 19 Mayıs'ımız gibi.

Yıllar önce Amerika'ya ilk yerleşenler büyük bir kıtlık yaşamış ve bu kıtlıktan Amerika'nın gerçek sahipleri olan Kızılderililerin verdikleri hindi ve mısırlar sayesinde kurtulmuşlar. Amerikalılar Kasım ayının son perşembesinde bu günü kutlar ve hindiyle mısır yer. Kendilerini kurtardığı için de Allah'a şükranlarını sunarlar. Allah'a şükretmelerinde bir beis yok elbette. Tabii o Amerikalıların kendilerini kurtaran Kızılderililere de bir kuru "Thanks" demeleri isabetli olurdu. Bari soykırım yapmasalardı...

Bunları niye anlatıyorum? Çünkü "Müslüman Noel kutlamaz" mevsimine girdik de o yüzden... Kasım ayında ve sadece Kuzey Amerikalılar tarafından kutlanan Şükran Günüyle Noel'in bir alakası yok. Ayrıca Noelle yılbaşının da bir ilgisi yok. Yılbaşı 1 Ocakta kutlanır ki Hristiyan kutlaması değil, Hristiyanları arenada arslanların önüne atıp eğlenen putperest Romalılar'ın bir günüdür. Ayrıca o gün Roma Senatosu'nun açılış günüdür ve putperest bir dini bayram da değildir. Hani bizim TBMM yeni yasama yılını açar ya, Roma Senatosu da 1 Ocak'ta yeni yasama yılına girermiş. O günü 'Yeni yıl' olarak kutluyoruz anlayacağınız.

Noel ise Hazret-i İsa Peygamberin doğum günü olarak Hristiyanlar tarafından kutlanır. Biz Müslümanlar İsa Peygamberimizin doğum gününü kutlamayız. Ayrıca kutlasaydık bile her yıl aynı tarihte kutlamazdık. Zira dini bayramlar ay takvimine göre belirlenir. Bu yüzden mesela mübarek Ramazan ayları her sene aynı güne denk gelmez.

Hristiyanların büyük çoğunluğu Noel gününü 25 Aralık olarak kutlar. Bu arada es kaza bir Rum veya Ermeni komşunuz varsa, 25 Aralık'ta kendilerini kutlamayın. Zira yüzünüze bön bön bakarlar. Türkiye'deki Hristiyanların ekseriyeti Ortodokstur ve onlar Noel olarak 6 - 7 Ocak tarihini kabul ederler.

Kafanız mı karıştı? Dert etmeyin benim de kafam karıştı. Aslında milletçe kafamız karışmış durumda... Sonuç olarak pagan Romalıların Cumhuriyet Senatosu'nun açılış gününü olan 1 Ocak'ı, Kızılderilerin Amerikalılara hediye ettiği hindileri, Kasım ayının son perşembesinde değil, Ocak ayının ilk gününde yiyerek kutluyoruz. Aslen hindinin etini de pek sevmem. Fakat doktorlar çok tavsiye ediyorlar; kollesterolü düşükmüş.

Bu arada Amerikalıların Kasım ayında kesip yedikleri hindilere de "Turkey" yani Türk adını verdiklerini biliyoruz. Uyuz bir hayvana adımızın verilmesine de pek bir içerliyoruz. Öte yandan bizim de gariban kuşlara "Hindi" yani Hintli dediğimizi unutuyoruz. Ayrıca Hintliler de aynı hayvanlara "Piru" yani Perulu diyormuş. Biz "Culuk" deyip geçelim isterseniz...

Her neyse yeni yıla geri dönelim; Her yeni yıl arifesinde olduğu gibi bu yıl da Antalyalı olan, fakat her ne hikmetse kırmızı geyik postuna bürünmüş Noel Baba kılıklı kişiler alışveriş merkezlerinde "Ho! Ho! Ho!" diyerek size mal satmaya çalışıyor. Eğer bir Noel Baba görürseniz Allah rızası için kulağına fısıldayın, o kıyafetlerle Antalya'nın güneşinde pişer zavallılar...

Ayrıca o Noel Baba'ya da benden selam söyleyin; Azizim Nikolas Bey Amca; Senin ne işin var yılbaşı kutlamalarında? Git Noelini 25 Aralık'ta mı, yoksa 6 Ocakta mı ne zaman istiyorsan o zaman kutla. Karışma bizim Roma Senatosu açılış kutlamalarımıza; tombala çekip dansöz seyredeceğiz. Getirme burnumuzdan Allah aşkına...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi