Eğitim

Okulların açılışı hakkında flaş gelişme! Uzaktan eğitimle devam mı edilecek?

Corona virüsü salgınında vaka sayısı binin üzerine çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerinin açıklamaları daha da bir önem arz etmeye başladı.

OKULLARIN AÇILMASI HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

Ankara Şehir Hastanesinin Acil Tıp Kliniğine başvuran ‘olası vaka’ sayısının Haziran ayının başında iki rakamlı sayılara kadar indiğini belirten Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz ‘olası vaka’ tanımına uyan başvuru sayısının üç rakamlı sayılara yükseldiğini belirterek okulların açılması hakkında da açıklama yaptı.

OKULLAR UZAKTAN EĞİTİMLE Mİ DEVAM EDECEK?

Corona virüs vaka sayılarının artması sonrasında ‘Peki bu tablo artarak devam ederse, okulların açılması yeniden değerlendirilir mi?’ sorusuna yanıt veren Kayıpmaz, “Değerlendirmeye alınması gerekir. Ağustos ayı içerisinde yeni vaka sayımızı ne kadar düşürürsek, diğer solunum yolu enfeksiyonlarının da artış göstereceği sonbahar aylarına o kadar hazırlıklı girerdik. Tedbirsizlik, okulların uzaktan eğitimle mi, örgün eğitimle mi, yoksa karma modelle mi açılacağına dair Milli Eğitim Bakanlığımızın alacağı kararları etkileyecektir.” dedi.

Ayrıca deniz kenarlarında ortaya çıkan riske de dikkat çeken Kayıpmaz, “Kurban Bayramı kritik bir eşik demiştik. Ne yazık ki bu eşiğe takıldık. Ortaya çıkan manzara, sosyal hayatımızda ne kadar kontrolsüz olduğumuzu gözler önüne serdi.” ifadelerini kullandı.