MEB,vakıflarla,okullarda beş yıl boyunca,istedikleri alanda çalışma yapmalarına dair protokol imzalamış,bu görevlilerin ücretlerinin de bakanlık tarafından ödenmesine karar vermişti.

Şimdi de,Diyanet İşleri Başkanlığı,81 ile gönderdiği yazı ile Aile ve Dini Rehberlik Büroları'nın 2018 yılı için çalışma takvimini açıkladı.

Diyanet,çocuklara anlatılmak üzere 'milli ve manevi değerler' başlığı altında 'Şükür, hamd, sabır,fedakarlık, kahramanlık, ümmet ve millet bilinci, İslam, şehitlik ve şehadet…' gibi konularda okullarda vaiz görevlendirme sürecini başlattı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan habere göre,Diyanet'in talimatı ile harekete geçen müftülükler okullarda vaiz görevlendirmek için hemen harekete geçtiler.

Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe, valiliğe yazdığı yazıda, vaizlerin,belirtilen ortaokullarda, 08-19 Ocak 2018 tarihleri arasında, 'ümmet bilinci, şehitlik ve şehadet' konularında sunum yapmak üzere görevlendirilmesini istedi.

Valilik de müftülüğün teklifinin ardından,jet hızıyla,aynı gün 'olur' kararı aldı. Bu iznin ardından,müftülük bünyesindeki 5 vaizin,Çanakkale'deki ortaokullarda okuyan 10 yaşındaki çocuklara 10 gün süreyle vaaz verilmesinin önü açıldı.

Diğer illerin müftüleri de muhtemelen aynı yolu izleyeceklerdir.

Bütün okullarda 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'dersi,2 saat zorunlu olarak okutulmaktadır. Bunun yanında isteyen öğrenciler,ortaokullarda,Kuranı Kerim,Sevgili Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeli olarak toplam 6 saat olarak okuyabilmektedirler.Bu dersleri de Din Kültürü öğretmenleri okutmaktadır…

Merkezi okulları İmam hatip okullarına dönüştürüp,buralara promosyonla öğrenci kaydetmeye çalışılmasına rağmen,istenen sonucu alamayan zihniyet,diğer okulları zorla imam hatipleştirmeye çalışmaktadır.Dini eğitim,istesin istemesin bütün çocuklara dayatılmaktadır…

Laik eğitimin ruhuna el fatiha!..